Starea de sănătate a lui Vladimir Putin se deteriorează dramatic și afecțiunile sale secrete par a avea un impact asupra judecății sale
Se pare că starea de sănătate a lui Vladimir Putin se „deteriorează dramatic”, iar afecțiunile sale secrete au avut un impact asupra judecății sale în ceea ce privește Ucraina.
Analistul politic Valery Solovey – ale cărui afirmații anterioare privind starea de sănătate precară a liderului de la Kremlin au fost negate – susține că afecțiunile medicale secrete ale lui Putin au avut un impact asupra deciziei sale privind războiul.
Tiranul a anunțat că vineri, 30 septembrie, va avea loc anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene, sfidând opoziția puternică a liderilor mondiali. Mișcarea sa este văzută ca o modalitate de escaladare a războiului și este de așteptat să declanșeze un nou val de sancțiuni occidentale.
Dar Solovey, în vârstă de 62 de ani, într-un interviu acordat postului de radio Zhivoi Gvozd, aflat în exil, a declarat că explozia de activitate recentă a lui Putin în calitate de președinte nu înseamnă că acesta este sănătos.
„Cine a spus că un om bolnav nu poate lucra și nu poate călători. Mai ales într-un asemenea confort, însoțit de un asemenea număr de medici și fiind deservit conform standardelor de top ale medicinei mondiale… Totul este asigurat pentru el în acest sens”, a spus el, potrivit The Sun.
El a afirmat, fără dovezi, că sănătatea lui Vladimir Putin „se deteriorează… dramatic”.
„Toate deciziile luate de el… la 24 februarie și la 21 septembrie sunt o consecință directă a stării sale fiziologice. Directă în sensul de sănătate fiziologică și în ceea ce privește sănătatea mentală', a spus Solovey, care pretinde că are surse în interiorul cercului lui Putin.
Mai mult decât atât, aceasta a adăugat, din nou fără dovezi, că Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi avut o stare de sănătate bună.
Expertul autoproclamat expert în sănătatea lui Putin a respins, de asemenea, afirmațiile directorului CIA, William Burns, spunând că liderul rus este „foarte sănătos”.
Solovey l-a numit un „exemplu perfect de sarcasm anglo-saxon”, adăugând: „Americanii știu ce se întâmplă cu Putin. Ei cunosc situația reală și sunt de fapt îngrijorați din această cauză…”.
Săptămâna trecută, într-un mesaj preînregistrat adresat poporului rus, Vladimir Putin a avertizat Occidentul că va folosi toate mijloacele pe care le dețin pentru a apăra Rusia și că nu „blufează”, considerat pe scară largă drept o amenințare cu folosirea armelor nucleare.