Specialiștii în fizica pământului au făcut anunțul. În 2018 ar putea avea loc cutremure devastatoare. Care este motivul

cutremure devastatoare 2018

Dacă ar fi să luăm în calcul previziunile specialiștilor în fizica pământului, anul 2018 ar putea fi unul marcat de mai multe cutremure devastatoare.

Cutremurele care au avut loc în acest an ar putea reprezenta doar începutul unei perioade dificile, au anunțat specialiștii în fizica pământului, potrivit descoperă.ro. Studiile realizate de aceștia au scos la iveală un adevăr îngrijorător.

Care este motivul pentru care în 2018 ar putea avea loc cutremure devastatoare?

Din cauza încetinirii vitezei de rotaţie a Pământului, există posibilitatea ca în 2018 să ne confruntăm cu o serie de cutremure puternice, unele dintre ele chiar devastatoare.

Încetinirea vitezei de rotație a Pământului se produce în momentul în care se modifică forţa de atracţie dintre Pâmânt şi Lună. Astfel, atunci când viteza de rotație se schimbă, există riscul ca o cantitate mai mare de energie din subteran să fie eliberată, lucru care duce la apariția cutremurelor. În anul 2018, seismologii sunt de părere că ar putea să apară aproximativ 20 de cutremure, cele mai multe afectând zonele tropicale.

Aceste schimbări ar putea modifica forma nucleului Pământului, ceea ce va atrage după sine modificarea lichidului pe care se află plăcile tectonice. Acest fenomen ar putea declanșa cutremure cu magnitudine mare.

În România, în anul 2017 s-au înregistrat mai multe cutremure, cel mai puternic fiind înregistrat în Vrancea, pe data de 8 februarie . Seismul a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter și a putut fi simțit și în București.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Programul paradei militare de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Când se aprind luminițele de Crăciun în București? Primarul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

Planta care te ajută să scapi de sforăit. Ține-o în dormitor și vei rezolva această problemă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse