Specialiștii avertizează: O tulpină necunoscută a virusului SARS-Cov-2, în România

Tratament coronavirus Dr. Anatol Burlacioc

Specialiștii DSP Botoșani au depistat o nouă tulpină a virusului SARS-Cov-2 la o persoană din Dorohoi, tulpină care este similară cu cea din Marea Britanie, însă are origini necunoscute. Pacientul a avut o formă ușoară și a fost supravegheat la domiciliu.

Alte trei persoane din Botoșani au fost depistate cu tulpina britanică.

„Uniunea Europeană solicită să raportăm inclusiv aceste modificări, chiar dacă nu sunt incluse toate modificările prezente în tulpina britanică', a declarat Mihai Damian, prorector Universitatea 'Ștefan cel Mare' Suceava.

Mai mult de atât, directorul DSP Botoșani a declarat că există probabilitatea ca în România să fie multe mutații, iar autoritățile sanitare locale vor lua măsuri suplimentare în zonele unde au fost depistate.

„După cum știm, de la începutul pandemiei, a suportat mai multe mutații. Posibil și la noi în țară să fie mai multe mutații ale virusului și cei de la Universitatea din Suceava să ne aducă mai multe detalii. Pe aspectul PCR prezintă același grafic de amplificare ca și tulpina britanică, cu aspectul contagiozitate foarte mare.

Pacienții au prezentat o formă ușoară a bolii, au fost în izolare la domiciliu, chiar au trecut de cele 14 zile de la debutul bolii, niciunul nu a fost internat, nu au prezentat forme medii sau severe, doar i-am monitorizat și vom monitoriza în continuare situația în aceste trei localități și dacă va fi necesar vom mai trimite și alte probe la Suceava', a declarat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri