Și-a pierdut picioarele pentru că tatăl ei a declanșat o bombă

Ea este vedeta incontestabilă de la Jocurile Paralampice care au loc la Tokyo. Se numește Haven Shepherd și înoată pentru echipa paralimpică a Statelor Unite la Tokyo. Și-a pierdut picioarele pentru că tatăl ei a declanșat o bombă:

ATENȚIE: URMEAZĂ O POVESTE ȘOCANTĂ

Povestea acestei fete pare desprinsă dintr-un film de groază la care puțini au curajul să se uite. Când avea un an și trei luni, în familia fetiței a avut o tragedie îngrozitoare. Se întâmpla în Vietnam iar drama a șocat întreaga lume. Tatăl fetei, pe atunci un bebeluș, a declanșat o bombă în timp ce încerca să se sinucidă!

Tatăl și mama ei au fost uciși de bombă, însă, ca prin minune, fetița a supraviețuit cu răni și arsuri grave. Ulterior, ambele picioare i-au fost amputate de sub genunchi.

234655072_299458865320719_8016419882172723209_nSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

În ciuda tuturor lucrurilor neplăcute care i s-au întâmplat și care i-au schimbat cursul vieții, Haven nu poartă ranchiună destinului:  “Din fericire eu nu-mi amintesc nimic”, a spus ea pentru revista People acum câteva zile. “E adevărat că mi-am pierdut picioarele, dar aș fi putut să-mi pierd viața.”

După cumplitul accident în care și-a pierdut ambii părinți, Haven a fost adoptată de către o familie din Statele Unite. În Vietnam locuia cu patru surori mai mari și doi frați. Astăzi, după 14 ani, ea are puterea să glumească despre evenimentele teribile provocate de tatăl ei: „Am râs mereu cu frații mei că eu sunt copilul pe care mama și tata îl iubeau cel mai mult'.
În America, Haven a urmat liceul local iar la vârsta de unsprezece ani, a primit două proteze speciale pentru a putea participa la competiții de atletism.
În 2016, Haven și-a găsit un nou hobby: înotul. Și-a dat seama repede că era mai bună decât alții. În primele competiții Paralimpice din 2017, ea a câștigat cursele fără prea mult efort.
Pentru ea mult mai important decât competițiile și premiile câștigate este să fie un model pentru alte persoane cu dizabilități fizice: „Vreau doar să le arăt oamenilor că persoanele cu dizabilități sunt ca toți ceilalți. Paralimpii sunt sportivi de top care se întâmplă să aibă un handicap fizic.”

Foto: Facebook

Citeste și:

Certificate false de vaccinare, deși varianta Delta continuă să se răspândească la nivel global

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri