Șomerii care se angajează de luni, primesc o primă de 500 de lei. Sumele pot crește până la 15.500 de lei

Șomerii care se angajează de luni, primesc o primă de 500 de lei. Sumele pot crește până la 15.500 de lei

prime-pentru-someri

Statul român încurajează cetățenii să se angajeze printr-un nou program care sună foarte bine. Autoritățile vor da 15.500 de lei şomerilor care îşi găsesc de lucru la peste 50 de kilometri de casă, începând de astăzi. Astfel el trebuie să semneze un contract, pe o perioadă de cel puțin un an și trebuie să se mute acolo împreună cu familia.

Așadar, cei care fac naveta vor primi până la 1100 de lei, conform stirileprotv.ro. În plus, și firmele care angează oameni cu o o situaţie grea vor avea mai multe beneficii. Şomerii înregistraţi, care au stat cel puţin un an acasă, primesc de la stat o prima de activare de 500 de lei, dacă semnează un contract de muncă pentru cel puțin 3 luni de zile.

Cea mai valoroasă rămâne însă prima de instalare, care este în valoare de 15.500 de lei. Această sumă o va încasa un şomer care se mută cu tot cu familie la peste 50 de kilometri de casă. Şomerii care se mută fără rude, încasează şi ei 12.500 de lei. Aceeaşi suma o vor primi şi românii din străinătate, care se întorc să lucreze în ţară.

Este important de menţionat faptul că banii vor intra în două rate, una la început şi a doua după un an de muncă. Cei care îşi găsesc de lucru pe distanţe între 15 şi 50 de kilometri depărtare de domiciliu primesc de la stat timp de un an, o subvenţie de 0,5 lei pe kilometru, adică maximum 1.100 de lei lunar.

Ba mai mult decât atât, subvenţii vor primi şi firmele care angajează tineri absolvenţi, şomeri de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată şi unici susţinători în familii cu un singur părinte.

Ordonanţa care prevede toate aceste prime a intrat deja în vigoare, dar normele de ei aplicare nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial. Drept urmare, această lege este valabilă doar pe hârtie.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cinci joburi care îți aduc fericirea

Veste mare pentru angajaţi: Aceştia vor fi plătiţi pentru orele petrecute în drum spre job

Job de tester în București: Andreea are Verde la cele mai frumoase experiențe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri