(P) Skiathos, paradis al naturii care se împletește cu reperele istorice

Beneficiara unui cadru natural de vis, insula Skiathos este locul de care te desparți, la finalul vacanței, cu promisiunea că vei reveni atunci când ți se va ivi primul prilej.

Parte a Arhipelagului Sporadelor de Nord, din Marea Egee, alături de insulele Skopelos, Alonissos și Skyros, Skiathos se întinde pe 50 de kilometri pătrați și este împânzită de 60 de plaje. Soare, nisip fin și apă limpede, prietenoasă. Totul în vecinătatea pădurilor de pin care sunt omniprezente pe această insulă.

Skiathos, paradis al naturii care se împletește cu reperele istorice

Dacă ești în căutarea unei destinații de vacanță în topul preferințelor, mai sigură și mai ferită decât alte insule grecești, poți rezerva acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe!

Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Cluj-Napoca ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 357 euro/persoană.

Este locul ideal în care îți poți petrece vacanța. Nu ai timp să te plictisești, pentru că sesiunile de bronzat și scăldat se vor îmbina de minune cu vizitele pe care le poți face la obiectivele turistice.

Toate acestea sunt acompaniate de mesele copioase bazate pe mâncărurile cu specific elen și nopțile albe ce-ți vor părea scurte în cluburile sau restaurantele locale.

Top 3 simboluri ale insulei

Kastro este unul dintre locurile fabuloase din Skiathos. Aici a fost pusă piatra de temelie a capitalei antice a insulei. În secolul al XIV-lea, localnicii au ridicat o cetate greu accesibilă pentru a fi protejați de invadatori.

Kastro a fost locuită până în anul 1829, iar în prezent aici pot fi vizitate ruinele vechii cetăți. Dacă depui efortul de-a ajunge în acest loc sălbatic, vederea îți va fi răsplătită cu peisaje uimitoare asupra mării de un azuriu sclipitor.

Un părinte fondator a culturii locale a fost Alexandros Papadiamantis (1851 – 1911), scriitor care a lăsat posterității 100 de lucrări valoroase, inspirate din civilizația și istoria locurilor unde a trăit cea mai mare parte a vieții.

Casa în care și-a trăit ultimele zile a devenit memorială și poate fi vizitată. Poți admira manuscrisele, lucrurile pe care le folosea Papadiamantis și mobilierul casei.

Reper religios fundamental din Skiathos este Mănăstirea Evangelistria, care a apărut în 1794, la inițiativa unor fețe sfinte venite de la Muntele Athos.

Locul a devenit adăpostul celor care au luptat pentru eliberarea de sub ocupația otomană. De altfel, turcii au fost ultimii invadatori ai insulei și au încheiat o istorie agitată începută de cretani și continuată de spartani, romani, bizantini și venețieni.

Frumusețe naturală fără margini

Insula Skiathos este cunoscută și pentru peisajele sale uimitoare, desprinse parcă din reviste. Marea se întrepătrunde cu fâșiile lungi de nisip fin, alb și auriu, iar pădurile luxuriante de pini veghează din apropiere.

Fie că stai la plajă, sub mângâierea blândă a soarelui, sau explorezi insula la pas, ba chiar și mai interesant – călare, vei strânge amintiri de neuitat.

Centrul de echitație din Koukounaries este alegerea ideală atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii, care vor găsi și alte activități la fel de spectaculoase.

O plimbare călare pe măgăruș pe plajă sau prin pădure poate fi urmată de o vizită la mini grădina zoologică sau la locul de joacă.

În plus, foarte aproape de Koukounaries, cea mai populară plajă din Skiathos, se găsește și uimitoarea Lagună Strofilia, rezervație naturală protejată.

Aici își găsesc refugiul diverse păsări migratoare, printre care lebede negre și gâște sălbatice. Iar prin pădurea de pini, traseele sunt marcate pentru drumeții, pentru cei dornici de o pauză în care să se bucure de natură și umbra răcoritoare a arborilor.

de Geanina Ichim

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse