Simptome Omicron. Pe măsură ce cazurile cresc în noul val de vară s-au schimbat și simptomele variantei Omicron

Cele mai frecvente simptome Omicron pe care le experimentează cei mai mulți dintre oamenii infectați s-au schimbat, în timp ce cazurile continuă să crească pe măsură ce ne îndreptăm spre vârful verii.

Majoritatea persoanelor care au contractat această variantă mai ușoară a virusului SARS-COV-2 au suferit de simptome asemănătoare răcelii și gripei.

Dar experții au descoperit acum că majoritatea oamenilor se confruntă cu dureri de cap, dureri de gât și curgerea nasului.

Experții au spus că unii au suferit chiar și o durere de cap înainte de a avea dificultăți de respirație, ceea ce poate fi comun în cazul bolilor respiratorii.

Aproximativ 64% dintre oameni se confruntă cu dureri de cap, iar 66% au, de asemenea, nasul care curge și 65% au dureri în gât.

Anterior, majoritatea persoanelor care se îmbolnăveau de această boală prezentau un fel de tuse, dar acum doar 63% dintre ele au această problemă. Deși specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește febra, doar 31% dintre pacienți raportează acest semn. Alterarea mirosului a fost prezentă la 21 la sută dintre pacienți, iar durerile toracice au afectat doar 15 la sută dintre ei. De asemenea, mulți medici susțin că este și sezonul alergiilor, prin urmare oamenii trebuie să fie atenți și să nu confunde simptomele.

Noile tulpini ale variantei Omicron duc numărul de cazuri la un nivel record și provoacă o creștere a numărului de internări în spital. Potrivit The Sun, specialiștii din domeniu medical susțin că acest lucru a fost alimentat de varianta BA5, care a luat locul variantei BA2 și “găsește o cale de a ne ocoli imunitatea”.

Cu toate acestea, varianta BA5 nu va afecta la fel de grav persoanele care au fost vaccinate sau care au avut anterior Covid-19.

În România, potrivit autorităților, s-au înregistrat în ultima săptămână aproape 8000 de cazuri. Ministrul Sănătății a făcut o declarație în acest sens, precizând că se așteaptă și la 10.000 de cazuri de Covid-19 la început de septembrie.

„Estimăm o creştere a cazurilor în perioada următoare. Avem două scenarii în care vârful acestui val o să fie undeva între 7 și 10 august. A doua variantă este ca la finalul lunii august, început de septembrie să avem undeva la 10.000 de cazuri’, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă, scrie România TV.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri