Simptome diferite ale tulpinei britanice. Cum știi dacă te-ai infectat cu varianta inițială a virusului sau cu noua mutație?

Simptome diferite ale tulpinei britanice. Cum știi dacă te-ai infectat cu varianta inițială a virusului sau cu noua mutație?

În decembrie 2019, întreaga planetă a fost luată cu asalt din cauza coronavirusului care a apărut în China. De-a lungul timpului acest virus ucigaș a suferit mutații care au pus în pericol viețile oamenilor.

Prima tulpină care s-a răspândit într-un mod fulgerător a fost tulpina britanică. În urma numeroaselor studii s-a constantat că pacienții infectați cu tulpina britanică au simptome diferite față de persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 inițial.

Potrivit autorităților, tulpina britanică a afectat 70% din populație, la nivel național și este mult mai contagioasă. Atât de contagioasă încât aceasta afectează tot mai mulți tineri și copii, provocându-le forme medii sau severe, chiar dacă nu au și alte boli.

Creșterea numărului de cazuri pune din nou presiune pe sistemul sanitar românesc care a fost suprasolicitat în ultimul an.

Tulpina britanică manifestă simptome „clasice'

Persoanele care s-au infectat cu tulpina britanică au dezvoltat simptome diferite, acestea manifestând tuse seacă și febră, însă nu și-au pierdut mirosul și gustul, potrivit specialiștilor de la Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie, scrie Digi Word.

„Oamenii testați pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului au raportat simptome clasice, însă foarte puțini dintre ei s-au plâns de pierderea mirosului ori a gustului', potrivit cercetării.

Inițial, pacienții infectați cu noul coronavirus acuzau febră ridicată, tuse seacă și pierderea gustului și a mirosului.

Simptomatologia variantei Kent, cum mai este numită tulpina britanică, constă în tuse persistentă, dureri în gât, oboseală și dureri musculare. Momentan, nu sunt suficiente date privind celelalte simptome ale variantei inițiale, cum ar fi dereglările gastrointestinale, dificultățile în respirație și durerile de cap.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri