Sfâșietor: un tată ține mâna fiicei moarte sub molozul de la cutremur

O imagine sfâșietoare arată un tată ținând mâna fiicei moarte în molozul de la cutremur – dar în Siria un copil născut în plin haos și dărâmături aduce speranță.

UN BEBE născut sub dărâmăturile unui oraș distrus a fost dus ieri în siguranță la spital – dând salvatorilor o sclipire de speranță pe fondul consecințelor unui cutremur despre care se spune că ar fi ucis 20.000 de oameni. Bebelușul este fetiță și a fost scoasă de salvatori, cu cordonul ombilical încă atașat, din orașul Jenderes, în Siria. Din păcate însă, după salvarea bebelușului mama a murit pentru că a rămas blocată timp de 24 de ore după naștere.

Tatăl care nu-i dă drumul fiicei moarte

În Turcia un tată, Mesut Hancer, a fost văzut în timp se agață de mâna fiicei sale moarte pe nume Irmak, în vârstă de15 ani. Ea a murit în orașul Kahramanmaras, degetele ei ajungând în zadar la lumina zilei printre crăpăturile casei lor. Localnicii săpaseră frenetic cu burghie pneumatice, polizoare unghiulare și apoi cu mâinile goale.

A fost prea tarziu.

Irmak s-a numărat printre cele peste 15.000 de victime deja confirmate după un cutremur de 7,8 grade, cel mai mare cutremur din 1939.

Tatăl și fiica lui

În orașele din zona afectată – cum ar fi Antakya din sudul Turciei – morții au fost așezați pe trotuare în timp ce oamenii alergau disperați să-și găsească rudele și să-i recunoască pe cei dragi.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat stare de urgență pentru trei luni în epicentrul cutremurului, Gaziantep, și în alte nouă orașe.

În orașul portuar Iskenderen, cerul s-a înnegrit când sute de containere au luat foc.

În Diyarbakir, un oraș de 1,8 milioane de locuitori din centrul Turciei, salvatorii s-au luptat pentru a găsi supraviețuitori într-un bloc de opt etaje prăbușit. Zeci de salvatori și-au scos caschetele protectoate de pe cap pentru a atinge cu urechea betoanele și metalul răsucit, dar au fost întâmpinați de o tăcere mormântală.

Un salvator a spus: „Apartamentele s-au prăbușit ca un tort de biscuiți. Oamenii dormeau înăuntru.'

Un efort global de salvare este în plină desfășurare, România fiind printre țările care au trimis echipe specializate de salvatori și câini. Dar eforturile de salvare au fost îngreunate de alte cutremure mici, precum și de căderea zăpezii și de temperaturile foarte joase.

Se crede că peste 13 milioane de oameni au fost afectați.

James Elder, de la organizația de caritate pentru copii Unicef, a spus că cutremurul „s-ar putea să fi ucis mii de copii'.

Primul cutremur devastator a avut loc luni noapte la ora 4.17, lăsând în urmă distrugeri care se întind pe sute de kilometri de-a lungul graniței Turciei cu Siria.

A fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,5 ceva mai puțin puternic luni după-amiază și apoi de un cutremur cu magnitudinea de 5,6 în ziua următoare.

Au existat peste 285 de replici, lăsând locuitorii îngroziți că mai multe clădiri se vor prăbuși.

Seismolog: Cutremurele din Turcia au deplasat scorța Anatoliei cu 10 metri'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri