Senatul a stabilit ca românii să aibă o nouă zi liberă. Ce sărbătoare va fi inclusă pe lista liberelor legale în 2018?

Vinerea Mare zi liberă 2018

În România, Codul muncii prevede ca românii să beneficieze de 14 zile libere, chiar dacă în alte state membre ale Uniunii Europene numărul acesta este mai mare. Având în vedere acest lucru, Senatul a stabilit în ședința de astăzi ca o nouă sărbătoare să fie introdusă pe lista liberelor legale.

Românii vor avea o nouă zi liberă

Dacă până acum prima și a doua zi de Paște erau considerate sărbători legale, începând din 2018, românii se vor bucura de încă o zi liberă în preajma sărbătorilor. Senatul a adoptat un proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii, iar acesta prevede ca Vinerea Mare să fie considerată sărbătoare legală şi să fie nelucrătoare.

„Iniţiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an', a spus deputatul UDMR Szabo Odon, cel care a propus proiectul de lege, potrivit mediafax.ro.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 86 de voturi favorabile, unul împotrivă şi o abţinere.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Meteorologii nu vin cu vești bune! Cod galben de vânt puternic în mai multe județe! Cum va fi vremea în următoarele zile

Ora de vară va fi eliminată! O decizie a Parlamentului European a adoptat o nouă măsură cu majoritate de voturi

Legistația auto, înăsprită! Ce trebuie să știe cei care își doresc să devină șoferi? Titi Aur: „Sunt mulți instructori care nu sunt pregătiți'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri