Senatorul Verestoy Attila a murit la vârsta de 63 de ani! A fost răpus de o boală cruntă

Senatorul Verestoy Attila a murit la vârsta de 63 de ani. El suferea de cancer și era internat de ceva vreme la o clinică din Viena. Informația a fost confirmată chiar de colegii săi parlamentari.

Senatorul a încetat din viață la Viena.

„Știam că este bolnav, dar speram să treacă peste această încercare. De câteva luni era bolnav, avea cancer. A făcut parte din acea generație care a creat instituțiile democratice', spus fostul președinte al UDMR Marko Bela, pentru digi24.ro.

Senatorul Verestoy Attila a murit

Verestoy Attila era membru al Parlamentului din 1990. El este unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului.

Senatorul Verstoy Attila s-a născut pe data de 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În anul 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în 1999 a devenit doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti. Verestoy Attila a obținut în 2016 şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992. În aceeși, perioadă a fost prezent în Parlamentul României. Mai mult, Verstoy Attila a ocupat funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR încă din 1989 şi a înfiinţat fundaţia caritabilă Dr. Verestoy Attila.

Senatorul UDMR a fost unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. El deținea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case și trei apartamente, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro.

Verestoy Attila are un copil şi doi nepoţi.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open. Primele declarații ale sportivei: „E un sentiment plăcut!'

A murit Aspazia Oţel, femeia care l-a cunoscut pe Arsenie Boca. A petrecut 14 ani în închisoare, iar povestea ei este cutremurătoare

Ce program vor avea instituțiile pe 24 ianuarie? Acestea sunt locurile în care nu se lucrează

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri