A murit Aspazia Oţel, femeia care l-a cunoscut pe Arsenie Boca. A petrecut 14 ani în închisoare, iar povestea ei este cutremurătoare

a murit Aspazia Oțel

Aspazia Oțel este femeia care l-a cunoscut pe Arsenie Boca și care a petrecut 14 ani în închisoare. Aceasta a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 94 de ani.

Cine a fost Aspazia Oțel?

Aspazia Oțel este cunoscută și sub numele de „sfânta din închisoare. Ea s-a născut pe 9 decembrie 1923 la Cernăuţi, într-o familie de învăţători. A urmat cursurile Liceului de fete ortodox „Elena Doamna din Cernăuţi, iar apoi Facultatea de Litere şi Filosofie de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. Înainte de a-și finaliza studiile, Aspazia Oțel a fost arestată, atunci când se afla în plină sesiune de examene. Aspazia Oțel făcea parte din Cetăţuia, o organizaţie de tineret a femeilor din Mişcarea Legionară, iar acesta a fost motivul pentru care s-a decis arestarea ei. A fost condamnată la 10 ani de închisoare, pe care i-a executat în mai multe închisori, printre care  Mislea, Dumbrăveni și Miercurea Ciuc.

După ce și-a ispășit pedeapsa, Aspazia Oțel a fost dusă la biroul de eliberare, unde a avut loc o scenă la care nu se aștepta. Mai exact, femeia a fost condamnată la încă patru ani de închisoare.

“După ce am semnat biletul de ieşire m-au pus să ies afară şi m-au aşezat într-un pluton. Am fost calificată drept irecuperabilă şi am crezut că merg să mă împuşte. M-au închis singură foarte mult timp, aproape că am uitat să vorbesc. Nu mă aşteptam să mai scap de acolo. Ne ţineau două zile flămânzi şi în a treia zi ne aduceau jumătate de porţie de mâncare, rece ca gheaţa. M-am făcut ca o vişină putredă”, a povestit Aspazia Oţel, potrivit adevarul.ro.

Înainte de a fi condamnată la închisoare, Aspazia Oțel l-a cunoscut pe Arsenie Boca. Mai exact, aceasta l-a cunoscut pe Arsenie Boca atunci când era în anul IV de facultate și ulterior, Aspazia Oțel a considerat că toată această întâmplare a fost menită să o pregătească pentru perioada pe care avea să o petreacă în închisoare.

De-a lungul timpului, Aspazia Oțel a făcut mai multe mărturisiri despre părintele Arsenie Boca, povestind inclusiv momentul întâlnirii cu acesta.

Foto: captură youtube

Citește și:

Doliu în lumea cinematografiei! A murit Connie Sawyer, cea mai în vârstă actriță de la Hollywood

Pilda ceșcuței de ceai. Cea mai cunoscută învățătură a Părintelui Arsenie Boca

Ce spune Arsenie Boca despre post: Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci…'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri