A murit Aspazia Oţel, femeia care l-a cunoscut pe Arsenie Boca. A petrecut 14 ani în închisoare, iar povestea ei este cutremurătoare

a murit Aspazia Oțel

Aspazia Oțel este femeia care l-a cunoscut pe Arsenie Boca și care a petrecut 14 ani în închisoare. Aceasta a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 94 de ani.

Cine a fost Aspazia Oțel?

Aspazia Oțel este cunoscută și sub numele de „sfânta“ din închisoare. Ea s-a născut pe 9 decembrie 1923 la Cernăuţi, într-o familie de învăţători. A urmat cursurile Liceului de fete ortodox „Elena Doamna“ din Cernăuţi, iar apoi Facultatea de Litere şi Filosofie de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. Înainte de a-și finaliza studiile, Aspazia Oțel a fost arestată, atunci când se afla în plină sesiune de examene. Aspazia Oțel făcea parte din Cetăţuia, o organizaţie de tineret a femeilor din Mişcarea Legionară, iar acesta a fost motivul pentru care s-a decis arestarea ei. A fost condamnată la 10 ani de închisoare, pe care i-a executat în mai multe închisori, printre care  Mislea, Dumbrăveni și Miercurea Ciuc.

După ce și-a ispășit pedeapsa, Aspazia Oțel a fost dusă la biroul de eliberare, unde a avut loc o scenă la care nu se aștepta. Mai exact, femeia a fost condamnată la încă patru ani de închisoare.

“După ce am semnat biletul de ieşire m-au pus să ies afară şi m-au aşezat într-un pluton. Am fost calificată drept irecuperabilă şi am crezut că merg să mă împuşte. M-au închis singură foarte mult timp, aproape că am uitat să vorbesc. Nu mă aşteptam să mai scap de acolo. Ne ţineau două zile flămânzi şi în a treia zi ne aduceau jumătate de porţie de mâncare, rece ca gheaţa. M-am făcut ca o vişină putredă”, a povestit Aspazia Oţel, potrivit adevarul.ro.

Înainte de a fi condamnată la închisoare, Aspazia Oțel l-a cunoscut pe Arsenie Boca. Mai exact, aceasta l-a cunoscut pe Arsenie Boca atunci când era în anul IV de facultate și ulterior, Aspazia Oțel a considerat că toată această întâmplare a fost menită să o pregătească pentru perioada pe care avea să o petreacă în închisoare.

De-a lungul timpului, Aspazia Oțel a făcut mai multe mărturisiri despre părintele Arsenie Boca, povestind inclusiv momentul întâlnirii cu acesta.

Bianca Hriscu

Foto: captură youtube

Citește și:

Doliu în lumea cinematografiei! A murit Connie Sawyer, cea mai în vârstă actriță de la Hollywood

Pilda ceșcuței de ceai. Cea mai cunoscută învățătură a Părintelui Arsenie Boca

Ce spune Arsenie Boca despre post: “Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci…”

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Recomandari shopping
Mai multe din Stiri