Semne că bei prea mult în timpul autoizolării

Autoizolarea este stresantă și, mai de plictiseală, mai din dorința de a te binedispune, bei un pahar de alcool. Dar cât de mult înseamnă prea mult? Uite șapte semne că bei prea mult alcool în timpul autoizolării.

Consumul moderat de alcool, în limita a un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați, în teorie este în regulă. Însă dacă se alunecă pe o pantă periculoasă și numărul de pahare zilnice crește… deja este o problemă. Pentru că o creștere a consumului ajunge abuz, iar abuzul dependență. Atunci când gândurile și obiceiurile vizavi de alcool încep să se schimbe, ar trebui să vă alarmați.

Bei pentru că resimți stres

În realitate acesta este cel mai periculos motiv. Chiar și în situația autoizolării în care ne aflăm, a folosi alcoolul pentru a face față emoțiilor negative provocate de stres este un lucru periculos.

Bei pentru că te plictisești

Gândul că vei petrece încă o zi în fața televizorului, fără a avea alte activități, poate părea insuportabil. Similar consumului de alcool din cauza stresului, și cel pus pe seama plictiselii este tot un semnal de alarmă.

Bei în timp ce lucrezi

Pentru cei care nu au mai experimentat până acum lucrul de acasă, el poate fi dificil. Începând cu problemele legate de folosirea unor noi instrumente și metode de comunicare și terminând cu cele de productivitate. Dacă te justifici pentru consumul unui pahar de alcool cu faptul că te ajută să te relaxezi, te înșeli. Și ai o problemă…

Ai o îngrijorare constantă față de rezervele de alcool

Un alt mod de a-ți da seama că bei prea mult în timpul autoizolării este dacă îți faci griji că nu ai suficiente rezerve. Și mergi la magazin să cumperi. Dacă acum, când deplasările trebuie să fie limitate, consideri că a cumpăra alcool este pentru tine o urgență, e un semn că bei prea mult.

Ai luat decizii greșite după ce ai băut

Nu ne-am propus să te judecăm, ci să te ajutăm să înțelegi ce ți se întâmplă. Așadar, dacă după ce ai consumat alcool ai luat decizii pe care le-ai regretat ulterior, înseamnă că ai o problemă reală în ceea ce privește acest aspect.

Nu ești în formă fizică bună

Te trezești în mod regulat cu dureri de cap? Manifești sensibilitate la lumină și te afli într-o stare de deshidratare? Toate acestea la un loc definesc mahmureala. Deci da, ai băut prea mult.

Vrei să nu mai bei, dar nu poți

Amintește-ți că toți trăim o situație fără precedent, care este înfricoșătoare și provocatoare. Și toți folosim diferite strategii de relaxare. Unele mai sănătoase decât altele. Dacă ai căpătat dependență de alcool în această perioadă, nu este o reflectare a caracterului, inteligenței sau forței tale. Toți avem nevoie uneori de ajutor, așa că nu îți fie frică să-l cauți.

foto: 123rf

Citeste și:

Să reînnozi relațiile uitate? Da sau nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii