Să reînnozi relațiile uitate? Da sau nu?

De când cu site-urile de socializare, cum este Facebook-ul, nu este deloc greu să păstrezi legăturile cu prietenii din trecut. Dar oare ar trebui? Legăturile de prietenie care s-au pierdut în timp mai pot fi reînnodate? Se mai pot stabili relațiile așa cum erau odată? Iată ce spun două cititoare Avantaje:

Să reînnozi relațiile uitate? Da sau nu? DA!


„Relaţiile cu prietenii vechi îmi dau sentimentul de apartenenţă', spune Delia Lungu, consultant financiar, din Oneşti, judeţul Bacău.

Am un avantaj: locuiesc la câţiva kilometri de locul în care am crescut aşa că nu-mi este greu să comunic cu mulţi dintre prietenii din copilăria mea. Însă este vorba şi de o stare de spirit: deseori mă întâlnesc cu persoane pe care nu le-am mai văzut de o perioadă bună de timp şi vorbesc întotdeauna serios când le spun : 'Ar trebui să ieşim la un suc'. Am trei copii iar eu şi soţul meu Cristi suntem apropiaţi de familiile noastre, dar eu am şi un cerc larg de prieteni cu care socializez. Sunt persoane pe care le sun când trec printr-o perioadă dificilă, persoane cărora le cer sfatul şi cele cu care mă distrez. Este ceva cu adevărat special în legăturile ce se creează cu oameni pe care îi cunoşti de mulţi ani şi eu cred că niciodată nu poţi să ai prea mulţi prieteni. Eu de pildă, în martie când am împlinit 40 de ani, am ţinut trei petreceri: una pentru familie, una pentru prietene şi cealaltă pentru aproximativ 45 de foşti colegi de liceu. Facebook-ul este modalitatea perfectă de a-i contacta pe toţi. Nu îl folosesc ca să anunţ lumea că am ieşit pentru o plimbare, dar este foarte bun pentru a păstra relaţiile cu cei care stau departe de mine. În trecut era atât de uşor să pierdem contactul cu ei pentru că eram mult prea ocupaţi sau ne mutam şi nu era nimic de făcut în privinţa răcirii relaţiilor. Uneori prieteniile au doar nevoie de un impuls pentru a se reînnoda şi Facebook-ul este minunat pentru aşa ceva. Pentru petrecerea mea au venit prieteni la care nici nu mă gândeam, unii plecaţi demult din România, ba chiar m-am reîntâlnit cu un prieten cu care am călătorit prin Europa, când aveam 20 şi ceva de ani şi pe care nu l-am mai văzut de atunci. Cred sincer că întâlnirile cu persoanele din trecutul tău pot fi încurajatoare. Indiferent de numărul anilor care trec, eu şi vechii mei prieteni vom avea mereu în comun acele amintiri frumoase şi tocmai de aceea, când primesc pe e-mail o cerere de prietenie cu cineva cu care am pierdut contactul, întotdeauna spun da.

Să reînnozi relațiile uitate? Da sau nu? NU!

Reînnodatul vechilor prietenii nu mi-ar fi de niciun folos in viaţă', spune Natalia Brancu, o mămică în vârstă de 29 de ani, din Bucureşti.

Recunosc: nu aş căuta niciodată prieteni pe care nu i-am mai văzut de secole. Care ar fi rostul? Viaţa mea este foarte aglomerată, am doi băieţi la şcoala primară şi trebuie să pun toate activităţile lor înainte chiar şi de a mă gândi să-mi acord mie însămi nişte timp liber. Găsesc destul de dificil să păstrez contactul chiar şi cu rudele mai îndepărtate sau cu multe cunoştiinţe din viaţa mea cotidiană, cum ar fi să mai readuc în acest „cerc de contacte' şi oameni din trecut. Poate când ai copiii mai mici tinzi să priveşti diferit relaţiile de prietenie. Eu simt că am nevoie de altfel de lucruri de la prietenii mei de acum: pe lângă o porţie bună de râs, am nevoie des şi de nişte ajutor practic sau de cineva care să mă înţeleagă. Majoritatea prietenelor mele bune sunt mamele de prin zonă, pentru că am multe în comun cu ele. Nu sunt împotriva prieteniilor de o viaţă, dar nu am de gând să merg eu în căutarea lor. Pe deasupra, nu înţeleg farmecul Facebook-ului. Există, da, o anumită doză de curiozitate (mai ales în legătură cu foştii mei iubiţi) şi e şi normal să fie aşa, dar sunt multe alte persoane care fac parte din prezent şi sunt importante pentru mine, aşa că de ce aş vrea mai multe? Am o viaţă împlinită şi variată cu tot ce îmi trebuie. Mă tem că reînnodatul prieteniilor nu mă va face mai fericită şi nu-mi va aduce nimic nou. Eu sunt de părere că dacă am pierdut contacul cu cineva exista un anumit motiv. Nu este vorba că nu îmi pasă de trecutul meu, dar pur şi simplu nu sunt o fire sentimentală. S-a întâmplat şi s-a terminat, asta e deviza mea.

foto: 123rf

Citeste și:

Vrei să te iubească la nebunie, ca pe nimeni alta din viața lui? Ține cont de lucrurile astea:

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii