Seism în România. Care sunt zonele în care s-a făcut simțit?

În dimineața zilei de miercuri a avut loc un nou seism în România. Potrivit specialiștilor de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), acesta a avut loc la ora 09:46. Zona în care s-a simțit a fost Vrancea-județul Buzău.

Din fericire, magnitudinea acestuia a fost de 2,9 la adâncimea de 23 kilometri, potrivit www.infp.ro. De asemenea, INFP a mai specificat pe site-ul său că miercuri dimineață, cutremurul a avut loc aproape de orașele: 85km E de Brasov, 86km NE de Ploiesti, 106km V de Braila, 106km V de Galati, 112km S de Bacau, 134km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 191km S de Iasi, 198km N de Ruse, 199km E de Sibiu.

În luna iunie au fost raportate mai multe cutremure printre care unul a fost pe în cursul serii de marți, 29 iunie, la ora 22:34, într-o parte a țării în care mișcările pământului sunt foarte rare. Mai exact, locuitorii din județul Dâmbovița au avut parte de un seism cu o magnitudine de 2.3, produs la 17 de kilometri adâncime.

De asemenea, acesta s-a produs la 38km V de Ploiești, 56km E de Pitesti, 70km S de Brașov, 79km NV de București, 133km N de Ruse, 138km SE de Sibiu, 158km NE de Craiova, 194km V de Brăila, 202km SV de Bacău, 203km V de Galați.

Cel mai puternic cutremur produs anul acesta a fost la data de 26 mai, o magnitudine de 4,7 pe Richter simțit și în Capitală.

În ultima perioadă, geofizicienii au raportat numeroase cutremure de intensitate mică, iar acest lucru nu ar trebui să ne îngrijoreze. Specialiștii spun că până în 2040, România nu va fi atinsă de o catastrofă majoră.

„Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea nu sunt deloc periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem.

Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter', a spus Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizică a Pământului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri