Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alarmă: Administrarea dozei trei de vaccin anti-Covid-19 este „imorală” și „incorectă”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat recent că administrarea dozei trei a vaccinului anti-Covid-19 este „imorală' și „incorectă'.

Liderul OMS a explicat motivul pentru care vaccinarea persoanelor pentru a treia oară împotriva virusului care ne-a dat lumea peste cap este un lucru extrem de rău, mai ales în țările în care campaniile de vaccinare stagnează.

Marți, șeful OMS a declarat pentru CNN că utilizarea rapelurilor este „imorală, incorectă și nedreaptă și trebuie să înceteze'.

„A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace', a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Doza suplimentară de vaccin este recomandată persoanelor imunocompromise, iar până când mai multe persoane din lume vor fi vaccinate cu schema completă anti-Covid-19, doza trei nu aduce nici un beneficiu comunității.

Potrivit lui Tedros, Africa stă foarte prost la capitolul vaccinare, doar 7% din populație a primit o singură doză de vaccin, în timp ce în alte locuri procentul depășește 50%.

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat toate o singură doză de vaccin la mai mult de 50% din populațiile lor, în timp ce doar 7% din populația din Africa a primit o doză, a spus Tedros.

În urmă cu o lună, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a obținut autorizația de a fi efectuat rapelul din vaccinul Pfizer pentru anumite categorii de persoane. Mai mult decât atât, aceștia au sfătuit autoritățile din UE să formuleze „recomandări oficiale privind utilizarea dozelor de rapel, luând în considerare datele privind eficacitatea emergente și datele de siguranță limitate'.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri