Declarațiile cutremurătoare din mijlocul bolnavilor Covid-19: „Saloanele sunt pur și simplu improvizate”

Spitalele din țară se confruntă cu o creștere îngrozitoare a cazurilor de Covid-19 care au copleșit sistemele de sănătate din întreaga lume.

Carla Tănasie, jurnalista Digi24, a descris o imagine cutremurătoare din spitalele din România. Ea a mărturisit că acestea sunt supraaglomerate și din păcate, în continuare, românii nu înțeleg importanța vaccinului.

„Situația este din ce în ce mai rea de la o zi la alta și spun asta nu numai uitându-mă în bilanțul zilnic, ci pentru că mă duc în spitale și văd cadrele medicale cât se chinuie să mai găsească locuri în spitale pentru pacienții care ajung acolo. Din păcate, de foarte multe ori, aceste locuri libere înseamnă un scaun, deși nu toată lumea poate sta pe scaun, fiind într-o stare gravă', a spus Carla Tănasie.

Jurnalista de la Digi24 a mai precizat faptul că azi sunt 1.632 de persoane internate la ATI și aproape 17.000 de români sunt internați pe secțiile Covid-19. De asemenea, a crescut și numărul copiilor infectați cu noul coronavirus.

Dincolo de boala fizică de care suferă cei din spitale, aceștia sunt nevoiți să fie martori la intervențiile cadrelor medicale pentru a salva viața celor de lângă ei. Altfel spus, unii dintre pacienți pot rămâne traumatizați psihic pentru că văd cum sunt resuscitați alți bolnavi sau când văd cum sunt băgați în saci negri pentru că au pierdut lupta cu virusul ucigaș.

„Acest lucru se întâmplă din păcate în permanență, să fie resuscitați lângă alți pacienți, pentru că acum saloanele sunt pur și simplu improvizate, nu mai poți să ai acele circuite normale atunci când este pandemie și atunci pacienții care sunt de exemplu cu măști și sunt conștienți, nu sunt intubați, ei văd tot ce se întâmplă în jurul lor, inclusiv când o persoană decedează, inclusiv când cadrele medicale vin și pun acea persoană în acei saci negri.

Am intrat săptămâna trecută în unitatea de primiri urgențe de la spitalul universitar din Capitală și dintr-un salon în care cred că erau 10 pacienți, se aflau doi saci negri, asta înseamnă doi pacienți morți, asta înseamnă că pacienții care erau acolo au văzut', a mai povestit jurnalista.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri