Se redeschid școlile! Ministrul Educației a făcut anunțul

Se redeschid școlile! Ministrul Educației a făcut anunțul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat va face tot posibilul ca semestrul doi, care va începe la 8 februarie, să se desfășoare în sălile de clasă.

“Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută.

O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Dacă numărul îmbolnăvirilor nu va mai crește, iar profesorii se vor vaccina, copiii se vor întoarce pe băncile școlii, însă decizia finală se va lua înainte cu o săptămână de a începe semestrul doi. Data reluării cursurilor față în față a fost dezbătută împreună cu reprezentanții părinților, astfel că cei din anii terminali ar putea să înceapă chiar mai devreme de 8 februarie și pentru a ajunge cu materia la zi, aceștia au luat în calcul și susținerea cursurilor în zilele de sâmbătă.

„A rămas că pe data de 15 ianuarie vom avem deja un prim set de răspunsuri de la DSP, care face referire la rata incidenței. Dacă decurge totul bine, nu excludem posibilitatea deschiderii înainte de 8 februarie. Am prioritizat mai mult anii terminali. Pentru ceilalţi ani de studiu, în funcţie de rata incidentei, decizia să fie la nivelul inspectoratelor şi inclusiv la nivelul familiilor. Repet, nu oblig niciun părinte să meargă la şcoală copilul, chiar dacă e scenariu verde, dacă el vrea să rămână în online', a declarat Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, potrivit stirileprotv.ro.

Mai mult de atât, ministrul a specificat faptul că elevii care vor avea de susținut examenele naționale nu vor întâmpina probleme și dacă vor fi schimbări, acestea vor fi în beneficiul elevilor.

“Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate.

(…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri