Școlile rămân închise în București toată săptămâna. Gabriela Firea a anunțat că elevii nu vor merge la cursuri nici în următoarele zile

Din cauza viscolului puternic, primarul general al Capitalei a luat decizia de a menține școlile închise toată săptămâna. Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă la sediul Primăriei Capitalei și a anunțat că școlile și grădinițele vor fi închise în București toată săptămâna.

Așadar, școlile din București vor rămâne închise până vineri, inclusiv. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat un nou Comandament de iarnă, astăzi, de la ora 12.00, în condițiile ultimelor avertizări de vreme deosebit de rece. În următoarele zile, va fi în continuare vânt puternic, viscol și ninsoare abundente.

Școlile rămân închise în București toată săptămâna

Edilul a luat decizia, de comun acord cu Prefectul Capitalei, de a prelungi suspendarea cursurilor până vineri, 2 martie, inclusiv.

„În această ședință extinsă, în cazul Comandamentului de iarnă de la Primăria Generală București, am avut un comitet operativ în care am analizat informațiile de la ANM, pe care le-am primit de la doamna director Gabriela Băncilă, am studiat cu responsabilitate informațiile pentru zilele următoare și împreună cu domnul prefect, cu inspectorul general școlar și cu toți colegii care răspund de situațiile de urgență, am luat decizia ca școliile să rămână închise toată săptămâna, vorbim de grădinițe, școli, licee din sistemul de stat. Unitățile de învățământ private, acestea își vor putea anunța propriile decizii către părinți. 

Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu.

Lucrurile nu arată bine inclusiv în weekend. Nu ar fi corect, înțelept, să deschidem mâine dimineață școlile, când în continuare va fi ger năprasnic și viscol, iar stratul de zăpadă va ajunge în unele locuri și de 35 de centimetri. Am mare încredere în cadrele didacticve că înțeleg această măsură și că vor recupera aceste cursuri.', a spus Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă de astăzi, a spus Gabriela Firea, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru perioada 27 februarie – 2 martie 2018, gerul va persista, în Capitală, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, conform prognozei speciale pentru Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Pe timpul nopții, temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului.

Foto: shutterstock.com, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

România, sub zăpadă! O mulțime de drumuri au fost închise din cauza viscolului, iar traficul rutier a fost oprit pe autostrăzile A2 şi A4

Un val de frig a pus stăpânire pe toată țara! Cod portocaliu de viscol în următoarele zile și temperaturi cu 15 grade mai scăzute, decât ar fi normal

Trupa The Humans a câștigat finala Eurovision România 2018! Cine sunt cântăreții care au reușit să-i cucerească pe români

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri