Un val de frig a pus stăpânire pe toată țara! Cod portocaliu de viscol în următoarele zile și temperaturi cu 15 grade mai scăzute, decât ar fi normal

Ninge în aproape toată țara de câteva zile, iar circulația este îngreunată, atât în Capitală, cât și pe drumurile naționale și județene. Meteorologii nu vin cu vești bune pentru următoarele zile. 

Administrația Națională de meteorologie a emis un nou cod galben, dar și unul portocaliu de vreme rea și ninsori abundente pentru următoarele ore.

Cod galben de viscol

Codul galben este valabil până pe 1 martie la ora 10, iar în aceste zile un val de frig va pune stăpânire pe toată România. Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an, conform meteoromania.ro. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Cod portocaliu de viscol

Codul portocaliu este de asemenea valabil până pe 1 martie la ora 10, iar temperaturile vor fi în continuare foarte scăzute, atât noaptea cât și ziua. Zonele afectate sunt următoarele: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Autoritățile au făcut anunțul! Acesta este județul din țară în care cursurile vor fi suspendate și miercuri din cauza condițiilor meteo

România se află sub cod portocaliu de ger și ninsori viscolite. Uite care sunt principalele județe afectate și până când e valabilă atenționarea meteo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri