Școlile NU se deschid. În București, restricțiile au fost prelungite încă 14 zile

Școlile NU se deschid. În București, restricțiile au fost prelungite încă 14 zile

Restricțiile privind întoarcerea la școală s-au prelungit încă 14 zile, până pe 16 noiembrie, a hotărât Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București.

„Tocmai s-a încheiat ședința. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noapte, aprobate prin fosta hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun să fie introduse măsuri noi', a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Măsurile vor fi până în data de 16 noiembrie la ora 12:00', a adăugat el.

Rata de infectare în București este de 3,71 la mie, iar o măsură, cum ar fi închiderea parcurilor pe timp de noapte, nu se poate lua decât prin hotărâre de guvern. De asemenea, Berbeceanu a declarat că funcționarii Prefecturii Capitalei vor lucra în două ture, de mâine.

Traian Berbeceanu a mai spus că în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată, deoarece „nu poate Comitetul să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive îngrădiri de drepturi și libertăți'. Prefectul a adăugat că , iar o astfel de măsură ar putea fi luată prin hotărâre de guvern.

Referitor la carantinarea unor străzi din București, primarul general Nicușor Dan a spus că este „o decizie eventuală, o ipoteză'.

„Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. (…) Nu suntem într-o astfel de situație', a completat Traian Berbeceanu.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri