Savurează un pahar pe zi! Vinul roșu te ferește de CANCER

Savurează un pahar pe zi! Vinul roșu te ferește de CANCER

Cine ar spune „nu' unui pahar de vin bun, de calitate, alături de o masă copioasă? Probabil, pentru un număr destul de mare de oameni aceasta este o întrebare retorică. Dacă cum ar fi dacă acest pahar de vin, aparent nu prea indicat, ar fi de fapt foarte sănătos pentru organism? Ei bine, da, chiar este adevărat.

Un nou studiu a demonstrat științific faptul că o creştere a consumului de lichide reduce riscul de apariţie a pietrelor la rinichi, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, SUA. Ba mai mult decât atât, s-a arătat că vinul roșu este băutura care are cele mai semnificative efecte în acest sens. Astfel, din 17 băuturi testate, printre care ceai, cafea, sucuri de fructe, lapte şi apă, vinul a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului de apariţie a calculilor renali, de 59%, conform adevarul.ro. Așadar, este suficient un singur pahar de vin pe zi, înainte de masă. Acesta va face minuni.

Vinul rușu îmbunătățește digestia

Un pahar cu vin roșu este benefic și dacă ai probleme cu digestia. Polifenolii pe care-i conţine au capacitatea de a relaxa pereţii stomacului. Astfel, nutrienţii din mâncare vor fi mai bine asimilaţi de organism. În acest fel, procesul de digestie se realizează corect, iar bolile de stomac, dar şi cele de nutriţie sunt evitate în cel mai simplu mod.

Vinul roșu previne apariția cancerului

Vinul roşu te ferește chiar și de cancer, în special cel renal, ovarian şi pulmonar, datorită antioxidanţilor care se găsesc în el. Cercetătorii britanici au descoperit că două pahare cu vin roşu pe săptămână scad cu 40% riscul de cancer renal. Conform unei echipe de cercetători americani din California, un singur pahar cu vin pe zi reduce cu 60% riscul de a face cancer pulmonar. Mai mult, femeile care obişnuiesc să bea nu mai mult de 150 ml de vin roşu pe zi, s-a constatat că riscul de a dezvolta cancer ovarian se reduce cu 24%.

Prin urmare, nu strică aveți mereu în casă o sticlă de vin roșu de calitate, pentru a-l savura seara alături de cei dragi. În acest fel, veți reduce stresul, vă veți relaxa și vei reduce riscul apariției mai multor boli.

Foto: 123rf.com

Citește și:

10 greșeli pe care toată lumea le face în privința lenjeriei intime

Cea mai eficientă metodă naturală de a vindeca monturile. Ai nevoie doar de 2 ingrediente banale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate