Sarea roz de Himalaya: beneficii şi mod de folosire

Sarea roz de Himalaya este o sare pură, necontaminată, extrasă manual din munţi. Este o alternativă excelentă la sarea obişnuită datorită bogăţiei de minerale pe care le conţine.

sarea roz de himalaya

Culoarea roz provine de la concentraţia de fier. Atunci când fierul oxidează, sarea îşi schimbă culoarea, aceasta variind de la roz, la portocaliu, la roşu.

Ce beneficii aduce sarea roz de Himalaya organismului


Bogată în oligoelemente, în special în fier, calciu şi potasiu, sarea roz de Himalaya permite o bună regenerare a sângelui.

Fiind un detoxifiant puternic, aceasta are proprietatea de a distruge substanţele nocive din organism şi metalele grele (mercurul şi plumbul). În plus, dizolvă depunerile de calciu, pe termen lung având o acţiune benefică asupra unor afecţiuni precum artroza, artrita, reumatismele deformante sau litiaza renală şi cea biliară.

Pe lângă principalele beneficii enumerate mai sus, sarea roz de Himalaya ajută şi la:

– Reducerea semnelor îmbătrânirii;

– Prevenirea crampelor musculare;

– Creşterea nivelului de hidratare a organismului;

– Fortifierea oaselor;

– Scăderea tensiunii arteriale;

– Îmbunătăţirea circulaţiei.

Cum se foloseşte sarea roz de Himalaya

Există o multitudine de moduri de utilizare a acestei sări:

Lămpile cu sare: acestea creează o atmosferă de linişte, propice relaxării. De asemenea, sunt benefice în cazul alergiilor, aerul care poate fi respirat într-o încăpere în care se află o astfel de lampă fiind ionizat în mod natural.

La duş: sarea roz de Himalaya poate fi folosită la duş în scop detoxifiant. Pielea umedă se masează cu un pumn de sare, care se lasă să acţioneze între 1 şi 5 minute, apoi, se clăteşte. Pentru ca efectul detoxifiant să fie şi mai accentuat, se recomandă consumul unui pahar cu apă caldă înainte şi după duş.

În baie: acelaşi efect detoxifiant, la care se adaugă şi efectul relaxant îl are şi baia cu sare roz de Himalaya. Într-o cadă plină cu apă, trebuie să adaugi aproximativ 1,5 kg sare. Temperatura ideală a apei este 37°C, iar durata este de 30 de minute.

Inhalaţia salină: se realizează prin dizolvarea a 30 g sare roz într-un litru de apă caldă, urmată de inhalarea vaporilor timp de 10-15 minute.

Lavajul nazal şi ocular: se obţine o soluţie salină prin dizolvarea unui gram de sare în 100 ml apă călduţă. Cu aceasta se clătesc nasul şi ochii.

Cum se obţine apa salină

Apa salină poate fi consumată zilnic în tratamentul afecţiunilor menţionate anterior. Pentru a o obţine, umple cu sare un sfert dintr-un recipient din sticlă. Adaugă apă filtrată până sus şi acoperă recipientul cu un capac de plastic (nu de metal!). Agită foarte bine recipientul, până se topeşte aproape toată sarea. Este necesar, totuşi, să rămână puţină sare nedizolvată, acest lucru semnficând faptul că apa este complet saturată. Dacă s-a dizolvat toată sarea, mai adaugă puţină şi lasă soluţia peste noapte.

Dimineaţa, ia pe stomacul gol o linguriţă din această soluţie. O poţi adăuga într-un pahar cu fresh de portocale sau o poţi lua ca atare. Important este însă ca linguriţa să nu fie metalică.

Recipientul cu soluţie salină nu trebuie să fie niciodată gol. Completează-l permanent cu apă şi sare roz şi păstrează-l la temperatura camerei.

Ai folosit vreodată sare roz de Himalaya şi dacă da, în ce scop?

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate