S-ar putea să nu mai putem intra nicăieri fără pașaportul COVID

Pentru că numărul cazurilor de infectări cu Covid continuă să crească, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se pune problema la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă dar și în discuțiile cu oficiali ai Institutului Naţional de Sănătate Publică să se impună restricţii de acces în spaţiile închise aglomerate, pentru persoanele nevaccinate.

Astfel, locurile publice de unde intră și ies o mulțime de oameni zilnic ar putea avea o nouă regulă de acces: pe bază certificatului de vaccinare. Sunt incluse cafenelele, barurile, restaurantele, mall-urile, supermarketurile.

„Avem câteva principii de la care plecăm. Cel mai important este că ne dorim să ţinem şcolile deschise cât mai mult timp posibil, aşa cum este în ordinul comun acum, până la 6 la mie incidenţă într-o localitate. Şcolile vor fi deschise pentru învăţământul faţă în faţă, dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce priveşte situaţia infecţiilor la copii. Un al doilea principiu şi un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricţionăm circulaţia persoanelor vaccinate. Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul HoReCa', a spus ministrul Sănătăţii.

Oficialii se așteaptă ca „Intrarea pe baza de pașaport Covid sau alte mijloace de verificare electronică instantanee a stării epidemiologice va creşte motivaţia pentru vaccinare, declararea bolii şi testare, adică exact ceea ce ne dorim să stimulăm în România pentru combaterea pandemiei.”

“Triajul epidemiologic în pandemie nu este discriminare. Este singura şansă de a ţine pandemia sub control, fără să ne închidem iarăşi în case” au spus specialiștii.

Acum, incidenţa, inclusiv în Bucureşti, este de sub 1 la mie, dar ritmul de creştere a infecţiilor este mai accelerat faţă de predicţiile INSP din urmă cu o lună, de exemplu. Deci, creşterea este mai accelerată…” a declarat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Foto: 123rf

Citeste și:

Particule negre au fost găsite în vaccinul Moderna. Care este pericolul?

Vezi şi pașaport pentru animale – ce preț are și de unde se poate obține!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri