Particule negre au fost găsite în vaccinul Moderna. Care este pericolul?

Japonia a pus un lot de vaccin Moderna în așteptare după ce a fost găsită o substanță străină într-un flacon.

Un farmacist a văzut mai multe particule negre într-un flacon al vaccinului în regiunea Kanagawa, potrivit autorităților. Aproximativ 3.790 de persoane primiseră deja serul din lot. Restul lotului a fost acum pus în așteptare.

Acest incident vine la mai puțin de o săptămână după ce Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de Moderna din cauza contaminării.

Farmacistul a găsit particulele negre în timp ce verifica substanțele străine înainte de utilizarea vaccinului. Distribuitorul intern al serului imunizant a colectat flaconul suspectat a fi contaminat. Rapoartele mass-media locale spun că nu există dovezi până în prezent cu privire la pericolele asupra sănătății cauzate de vaccinul potențial contaminat.

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie vaccinul în Japonia, tocmai săptămâna trecută a pus în așteptare trei loturi de vaccin după ce s-au găsit „materiale străine' în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane.

Firma farmaceutică spaniolă Rovi, care îmbuteliază vaccinul, a declarat într-o declarație că o linie de fabricație în Spania ar putea fi cauza problemei. Acesta a adăugat că desfășoară o anchetă.

Marți, ministrul japonez al Sănătății a declarat că materiile externe găsite în vaccinuri pot fi din cauza introducerii incorecte a acelor în flacoane.

Japonia se luptă cu un pic în cazurile Covid în timp ce găzduiește Jocurile Paralimpice. Lansarea vaccinării a fost relativ lentă, cu puțin peste 40% dintre japonezi complet vaccinați și aproximativ 50% au primit o singură doză.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri