Rușii au luat cu asalt magazinele alimentare: „Oamenii sălbatici intră în panică”

Pensionarii au fost văzuți luptându-se pentru pungi de zahăr în magazinele alimentare, în timp ce sancțiunile internaționale încep să afecteze proviziile vitale de produse esențiale pentru rezidenții ruși.

Rușii au luat cu asalt supermaketurile din Moscova, deoarece sancțiunile internaționale din cauza invaziei Ucrainei încep să afecteze proviziile vitale. Oamenii au fost surprinși de o cameră luptându-se pentru zahăr în timp ce o nouă livrare a fost transportată într-un magazin Perekryostok din nordul capitalei.

Un rezident local care a filmat încăierarea zgomotoasă, a declarat presei Podyom că oamenii s-au comportat agresiv pentru că au fost speriați de rafturile goale. Ei se tem de o criză economică potențial gravă declanșată de sancțiunile pedepsitoare care au dus la pierderea valorii rublei.

„Au fost rafturi goale – fără sare, fără zahăr, fără paste, fără hrișcă și doar orez scump. Oamenii au văzut deodată un cărucior cu zahăr și au fugit spre el. S-au năpustit asupra lui, împingându-se unul pe altul agresiv. Apucau cât mai mult posibil pentru ei înșiși, nu lăsau zahăr pentru ceilalți. Am vrut să împărtășesc groaza asta. Trebuie să rămânem oameni', a declarat rezidentul rus, potrivit Mirror.

Russian shoppers battle for sugar in supermarkets as panic over Western sanctionsSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

O altă cursă tulburătoare pentru zahăr a fost văzută în Oryol, la 370 km sud de capitală, în timp ce oamenii s-au luptat să pună mâna pe pungi înainte ca acestea să fie epuizate.

Rușii au fost îndemnați să nu se panicheze și să cumpere în exces, dar există o lipsă de încredere în asigurările oficiale că livrările vor rezista în ciuda sancțiunilor occidentale din cauza războiului lui Vladimir Putin din Ucraina.

Procurorii ruși au început verificări în 26 de regiuni cu privire la suspiciunea de prețuri artificial ridicate, iar unele magazine încep să raționalizeze produsele pe care oamenii le pot cumpăra.

„Nu a fost zahăr de trei zile, am încercat să-l cumpăr în tot acest timp. Cerem prea mult?. Fără zahăr, fără sare, ci rafturi goale. Ce este asta? Un deficit creat artificial? Oamenii sălbatici intră în panică cumpărând?', a declarat un localnic din Kiselevsk, Siberia, potrivit sursei mai sus menționată.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri