Românii vaccinați cu ambele doze vor merge la operă și la teatru fără mască

Românii vaccinați cu ambele doze vor merge la operă și la teatru fără mască

România se pregăteşte pentru reluarea evenimentelor culturale cu participarea publicului. Până când acest lucru va deveni oficial, la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti va fi implementat un proiect pilot în luna mai potrivit căruia românii vor putea asista la spectacole fără a purta mască de protecţie. Singura condiție va fi ca spectatorii să primească ambele doze de vaccin.

La începutul acestei săptămâni, experții au discutat cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în sălile de teatru.

„Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască', a anunțat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

„Avem rezultatele studiilor făcute în mai multe țări europene unde s-au organizat spectacole. Acestea au arătat că, în cazul imunizării complete a participanților, nu au fost semnalate cazuri de infecţie cu SARS-CoV. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară', a mai adăugat Oancea.

Foto: 123RF

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri