Scene îngrozitoare în Parcul Carol din București: Soldații înjurați și scuipați de copii

Scene îngrozitoare în Parcul Carol din București: Soldații înjurați și scuipați de copii

În Parcul Carol din Capitală, mai exact la Mormântul Ostaşului Necunoscut, a avut loc o scenă cu adevărat cutremurătoare. Un cetățean ce trecea prin zonă a povestit cum soldații ce păzesc mormântul istoric au fost scuipați și înjurați de câțiva copii.

Tristețea din această întâmplare nefericită se accentuează și mai tare din cauza faptului că adulții din jur nu au luat atitudine, ci s-au „distrat' alături de cei mici. Conduita soldaților prevede ca în timpul gărzii lor ei să stea neclintiți, lucru care s-a întâmplat și acum.

„Patru puştani, nu mai mari de 12 ani, cred, s-au apropiat de soldaţii de gardă şi au început să scuipe înspre ei, de dincolo de semnul ce interzice trecerea. Înjurau şi le arătau degetul. Cei doi militari nu s-au mişcat un milimetru. Drama abia acum începe.
Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi. Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate. Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă', a scris Paul Palencsar pe pagina sa de Facebook.

Mesajul a continuat, acesta manifestându-și supărarea pe oamenii care nu mai au nici un pic de respect pentru eroi, pentru țară și tot ce reprezintă istorie.

„Ca popor, nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem. Fluturarea steguleţelor tricolore în mâini, pe maşini şi balcoane e ipocrizie, reflex patriotard, de sorginte naţional-comunistă. Mulţi dintre noi nu credem în nimic, mai departe de progenituri, portofel şi burtă.

Nu avem nimic sfânt. Totul e o glumă, un mişto, un banc. Trăim duplicitar, fals. Dramatic e nu că suntem o cultură mică, ci faptul că facem tot posibilul să rămânem aşa, mici, meschini, fără nobleţe sufletească', a continuat Paul Palencsar.

Foto: Facebook Paul Palencsar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri