Rezultate simulare Evaluare Națională 2017. Notele examenelor vor fi afişate astăzi

Rezultate simulare Evaluare Națională 2017. Notele examenelor vor fi afişate astăzi

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a stau cu sufletul la gură, pentru că, astăzi, vor fi afișate rezultatele la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului. La aceste simulări au participat peste 450.000 de elevi.

În 2016, la simularea Evaluării Naţionale, 44,05% dintre elevii care au participat la probele scrise au obținut medii peste 5.

Astăzi, rezultatele de la simularea Evaluării Naționale și Bacalaureat 2017 nu vor fi afișate pe internet, ci doar în școli și licee, conform stirileprotv.ro. Este important de menționat faptul că notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea expresă a elevilor. Acestea vor fi analizate ulterior cu elevii, la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.

După analizarea rezultatelor de la simulări, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde este cazul.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2017

În perioada 13 – 17 martie, elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului. Simularea Evaluării Naționale la limba şi literatură română a fost pe data de 13 martie, la limba maternă a avut loc pe data de 14 martie, iar proba de la matematică a fost pe data de 16 martie.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2017. Când vor avea loc examenele pentru Evaluarea Națională 2017

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7 – 9 iunie. Probele scrise vor avea loc pe data de 19 iunie la limba şi literatură română, pe 21 iunie la matematică şi pe 22 iunie la limba şi literatură maternă. Rezultatele vor fi afişate pe data 26 iunie, iar atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Începând din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V – VIII la admiterea la liceu va fi de 20%, faţă de 25%, ca până acum. Admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, după care va fi  urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza abia pe data de 28 iulie.

„Nu se pune problema renunţării la evaluările pentru clasele II-IV; testările sunt bine-venite', a declarat Ministrul Educației, pentru sursa citată.

Nu se pune această problema. Eu am exprimat un punct de vedere personal că sunt sisteme performanţe în lume şi am dat că exemplu sistemul japonez unde până la vârstă de 10 ani, copiii nu dau asemnea evaluări. şi am spus că aşa cum prevede legea educaţiei, aceste evaluări care sunt prevăzute în clasa a ÎI, a IV, a VI-a , sunt foarte binevenite. Deci avem nevoie din timp în timp să vedem parcursul unui elev şi, în funcţie de asta, profesorul ar trebui să-i pregătească cu o fişa de parcurs pentru viitor care să îl aducă la nivel cu ceilalţi. Deci e o evaluare de nivel de pregătire şi este foarte bine-venită', a mai precizat ministrul Pavel Năstase, întrebat dacă se pune problema renunţării la evaluările pentru clasele II-IV.

Acesta a mai subliniat și faptul că evaluările ar trebui să aibă loc de mai multe ori pe parcursul învăţământului primar.

„Lucrul acesta, fiind organizat la nivel naţional, cu subiecte unice, lasă impresia unui examen de bacalaureat sau a unui examen de evaluare naţională, ori, acest lucru, după părerea mea, ar trebui să se întâmple de mai multe ori pe parcursul învăţământului primar, dar asta trebuie să o facă în mod individual fiecare cadru cu elevii pe care îi are în clasa respectivă şi să pregătească foarte minuţios aceste fişe pe care să le discute eventual şi cu părinţii şi cu elevii pentru că degeaba dăm altfel aceste evaluări', a mai spus Pavel Năstase.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Pedepse dure pentru elevii care își lovesc profesorii. Acestea sunt noile propuneri ale parlamentarilor

Rezultatele școlare și anxietatea de performanță

Școala Altfel, mic ghid explicativ

Bărbați adevărați, tați devotați și tați ratați

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie