Școala Altfel, mic ghid explicativ

Ce fac copiii de Scoala Altfel

Ce fac copiii de Scoala Altfel

Pentru că astăzi este prima zi din programul extraordinar demarat de Ministerul Educației și denumit frumos Școala Altfel, m-am gândit să propun câteva idei pentru tematica: să știi mai multe, să fii mai bun. 

  1. Școala Altfel este o idee bună. Copiii, însă, an de an trebuie convinși să se rupă din programul ultra-eficient al orarului școlar și să participe efectiv, la desenele pe asfalt și vizitele la Antipa. Mulți nu vor și intenționează să facă petiții. Părinții au venit cu argumentul suprem: “când ne uităm la un film ne deranjează și ne tulbură pauzele de publicitate. Ne scot din ritmul acțiunii. Așa și copiii noștri…”
  2. Școala Altfel înseamnă oportunități de a experimenta lucruri în echipă. De exemplu, când un vlogger renumit publică un filmuleț cu scălâmbăieli proaspete, elevii de gimnaziu trebuie să dea dovadă de simț civic și să anunțe mai departe apariția. Să lucrezi în echipă înseamnă să te gândești mereu la ceilalți.
  3. Școala Altfel înseamnă activități educative și pe placul copiilor. Studiile spun că în scrisorile către Moș Crăciun din decembrie trecut, majoritatea copiilor l-au rugat pe moșu să le ofere oportunitatea de a învăța, origami, ikebana și quilling. Moșu s-a conformat și le-a cerut părinților bani pentru fiecare activitate în parte.
  4. Școala Altfel este un program educativ, distractiv și informal. Elevilor din clasele mari li se propun spre fredonare câteva hituri: Sunt vagabondul vieții mele... a lui Gheorghe Dinică sau Sunt vagabont și sunt hoinar, hitul lui Raj Kapoor.
  5. Școala Altfel încurajează activitățile în aer liber. Părinții sunt cei mai fericiți. Aceste activități includ excursii elaborate unde fiecare copil participă cu o taxă pentru carburant ca-n Norvegia. Taxa este ca-n Norvegia, nu excursia!
  6. Școala Altfel aduce o nouă perspectivă asupra sistemului educațional extracurricular. După principiul, vrei, nu vrei, e musai, fiecare copil este invitat să participe la frumoasele activități unde Ministerul Educației nu-și aduce nici cel mai mic aport.
  7. Școala Altfel este o provocare pentru elevi și profesori. Mulți dintre ei trebuie să se prefacă cu mult talent că ALTFEL nu înseamnă LA FEL. Și nu trebuie să confunde termenul. Doar pentru că nu se pun absențe, nu înseamnă că Altfel este La Fel.

Florentina Mușat

foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie