Pedepse dure pentru elevii care își lovesc profesorii. Acestea sunt noile propuneri ale parlamentarilor

Pedepse dure pentru elevii care isi agreseaza profesorii

Problema violenței a devenit din ce în ce mai acută în cadrul instituțiilor de învățământ, motiv pentru care parlamentarii au gândit un proiect de lege care să stopeze acest fenomen.

Violența în școli este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani, iar parlamentarii sunt de părere că ar trebui luate măsuri în acest sens. Senatorul PSD Şerban Nicolae este cel care a inițiat un proiect de lege prin care cere majorarea cu o treime a pedepselor din Codul Penal pentru elevii care ameninţă sau lovesc un profesor, potrivit adevarul.ro. Această măsură a fost privită cu ochi buni de cei prezenți în Camera Juridică a Senatului, proiectul  fiind adoptat. Practic, elevii cu vârsta de peste 16 ani și care își agresează dascălii  pot ajunge la închisoare

Această măsură face ca violența asupra cadrelor didactice să fie încadrată în aceeași categoria cu violența asupra unui polițist sau judecător. “Noi am avut o discuţie şi la Camera Deputaţilor şi la Senat în legătură cu stabilirea calităţii de autoritate publică pentru profesori, dar  nu am sprijinit o astfel de iniţiativă pentru că am considerat că mediul academic şi profesorii trebuie să aibă alte mijloace de colaborare cu elevii şi studenţii decât forţa legii. Autoritatea profesională a dascălului este cea care trebuie să influenţeze relaţia cu elevii. Proiectul presupune ca orice incident în şcoală să fie tratat ca o ofensă adresată autorităţii publice şi, într-adevăr, în acest caz, ca şi în cazul poliţiştilor sau al judecătorilor, să fie majorate cu o treime faţă de un caz obişnuit, dar nu am sprijinit un asemenea demers care ar investi profesorii cu exerciţiul autorităţii publice la şcoală”, a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei, Petru Andea, pentru adevarul.ro.

Aceste măsuri nu sunt privite cu ochi buni de psihologi, aceștia fiind de părere că violența din școli nu va fi stopată în acest mod, iar elevii fie vor găsi alte căi de a-și manifesta violența, fie vor suferi o traumă din cauza pedepselor foarte dure. Specialiștii sunt de părere că problema violenței ar putea fi rezolvată prin ședințe de terapie și consiliere.

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Rezultatele școlare și anxietatea de performanță

Școala Altfel, mic ghid explicativ

Bărbați adevărați, tați devotați și tați ratați

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie