Rezultate Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă. Ce note au obținut absolvenții de liceu?

Absolvenții de liceu din promoția actuală, dar și din promoțiile anterioare, care au susținut examenul de Bacalaureat 2019 în sesiunea de toamnă, află astăzi notele pe care le-au obținut la fiecare probă în parte. 

După ce au trecut prin emoțiile examenului maturității, elevii de liceu vor afla cum s-au descurcat și dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat 2019. Primele rezultate vor fi publicate astăzi, până la ora 12, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul Ministerului Educației. 

Rezultate Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă

Mai bine de 43.500 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat 2019 în sesiunea de toamnă, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceștia urmează să afle notele obținute la examen astăzi, iar în situația în care nu sunt mulțumiți de felul în care au fost evaluate lucrările lor, elevii pot depune contestații până la ora 16. Cererile vor fi înregistrate la centrul de examen, de către președintele comisiei și un alt membru al centrului de examen.

În situația în care, după recorectarea lucrărilor, comisia constată că între nota obținută inițial și cea după recorectare există o diferență de 1,50 puncte în plus sau în minus, președintele comisiei va cere ca o a treia comisie să recorecteze lucrarea, iar nota stabilită de aceasta va fi cea finală.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2019, după rezolvarea contestațiilor, vor fi făcute publice pe 7 septembrie.

În ce condiții pot promova elevii examenul de Bacalaureat?

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă, dar media finală a examenului trebuie să fie mai mare de nota 6. În plus, absolvenții de liceu trebuie să participe la toate probele, inclusiv cele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Studiile spun clar: copiii îndopați ajung adulții obezi

Copiii bolnavi și singuri contează. Pe noi.

Psihologii avertizează: un copil neînțeles devine un adolescent prins în capcana adicțiilor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie