Revelion 2017. Tradiții și obiceiuri de Anul Nou! Ce trebuie să faci în noaptea dintre ani dacă vrei să-ți meargă bine în noul an

Mai sunt doar câteva zile din anul 2016, iar oamenii au început deja pregătirile pentru petrecerea de Revelion. Fie că alegi să rămâi acasă, mergi în vizită la prieteni sau petreci într-un restaurant sau bar, se spune că trebuie să te distrezi pe cinste în noaptea de anul nou și nu trebuie să dormi deloc. Cine nu rezistă va fi somnoros tot anul care vine. Aceasta este doar una dintre multele tradiții și superstiții de Anul Nou.

Revelion 2017. Tradiții, superstiții și obiceiuri pentru noaptea dintre ani

De-a lungul timpului s-au transmis din generație în generație mai multe tradiții și obiceiuri care se păstrează în noaptea de Revelion dacă vrem să ne meargă bine în Anul Nou. În fiecare colț al lumii există diferite tradiții, însă există câteva care sunt respectate peste tot în lume.

La noi, se spune că în noaptea de Anul Nou trebuie să facem cât mai mult zgomot dacă vrem să alungăm spiritele rele. De asemenea, unii țin în buzunar toată noaptea o căpțână de usturoi pentru alunga răul din viața lor.

În ultima zi din vechiul an, dar și în prima din Noul An nu trebuie să facem niciun fel de cheltuieli. De asemenea, nu trebuie să dăm nimic din casă și nici să aruncăm gunoiul pentru că se spune că vom arunca noroul din casă. De asemenea, dacă intrăm în Noul An cu datorii, se spune că vom avea parte tot anul nou de acest lucru.

Revelion 2017. Ai grijă cine intră în casa ta în prima zi din an

O altă superstiție spune că trebuie să avem mare grijă ce persoană ne trece prima pragul în prima zi din an. Persoanele cu părul blond sau roşcat aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc, conform calendarulortodox.ro. De asemenea, dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, în timp ce dacă femeile intră primele, acesta va fi plin de ghinion.

De asemenea, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr şi un ban, potrivit tradiției populare. În dimineața următoare, fetele îşi vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.

În plus, esta bine ca la miezul nopţii, uşa casei să fie deschisă, pentru ca anul vechi să iasă, iar cel nou să între. Un alt obicei care a fost preluat recent de români, spune că îndrăgostiții ar trebui să se sărute sub vâsc în noaptea dintre ani. Dacă urmează această tradiție, ei vor fi însoțiți de dragoste tot anul.

La trecerea dintre ani, trebuie să purtăm o haină nouă sau ceva roșu, ideal ar fi ca lenjeria să fie de această culoare. În acest fel vom avea noroc și vom atrage energiile pozitive. Un alt obicei spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să ai mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul. În plus, trebuie să ai şi bani în buzunar pentru ca în Noul An să ai cât mai mulți.

Revelion 2017. Ce trebuie să mănânci în noaptea din ani

Așadar, în noaptea dintre ani trebuie să ne distrăm cât mai mult, să bem și să mâncăm pentru a avea o trecere mai lină în anul care urmează. Este bine de știut totuși că nu ar trebui să consumăm carne de pasăre, pentru că se spune că este aducătoare de ghinion. Această superstiție se datorează faptului că păsările scormonesc pământul şi îl împrăştie, fapt corelat cu împrăştierea prosperităţii şi a binelui din casă. Ar fi mai indicat în schimb să mâncăm pește.

De asemenea, în noaptea de Revelion, dar și pe 1 ianuarie nu trebuie să plângem. Se spune că persoanele care plâng în prima zi a Anului nou vor avea un an plin cu evenimente triste. O altă datină spune că în prima zi a Noului An trebuie să colindăm sau să primim colindători. Cele mai cunoscute cântări tradiționale sunt Plugușorul și Sorcova.

Nu trebuie să uităm nici faptul că ar trebui să ne punem o dorință în noaptea de Revelion, care s-ar putea îndeplini în anul care vine. Pentru ca aceasta să devină realitate, nu trebuie să o dezvăluim nimănui.

Vă dorim un An Nou cât mai bun, mai bogat, care să vă aducă împliniri pe toate planurile! De asemenea, să aveți multă sănătate și fericire!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Începe anul nou în forță! Respectă 10 pași simpli, iar dorințele ți se vor împlini în 2017

2017, anul COCOȘULUI de FOC! Previziuni interesante din zodiacul chinezesc

Ești părinte? Respectă regula celor 5 NU ai revelionului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber