Începe Anul Nou în forță! Respectă 10 pași simpli, iar dorințele ți se vor împlini în 2017

anul-nou-2017

Am intrat în ultima lună a anului 2016, iar zilele trec mai repede decât ne imaginăm. Așadar ar trebui ca în zilele de vacanță să reflectăm puțin asupra vieții noastre de până acum, dar și asupra planurilor de viitor. Câteva simple întrebări pe care să ți le pui în gând te vor ajuta să îți dai seama, ce îți dorești cu adevărat, ce anume îți aduce fericirea, dar și ce obiective îți dorești să îndeplinești în anul care vine.

Iată o listă cu câțiva pași importanți și esențiali pe care ar trebui să îi urmezi dacă vrei să ai un an mai bun, potrivit Huffington Post, citat de adevarul.ro.

 1. Reflectă asupra anului care a trecut

Ia-ţi câteva momente de liniște și reflectă asupra anului pe care l-ai avut. Unde şi când ai experimentat cea mai mare bucurie şi satisfacţie? Ce nu merge în viaţa ta? Ce lecţii de viaţă ai învăţat şi ce ai descoperit despre tine? Răspunsurile la aceste întrebări îţi vor oferi indicii vitale şi perspective cu privire la ce trebuie să te concentrezi şi cum poţi să îţi transformi viaţa cum vrei în noul an.

2. Alege să de desprinzi de ce îţi face rău

Cu toţii avem resentimente din trecut, regrete sau greşeli pe care le purtăm cu noi oriunde. Fie că este vorba de persoane sau relații toxice, sau alte evenimente neplăcute, toate aceste lucruri te îngreunează şi te ţin pe loc până nu le găsești o soluţie. Astfel, poţi să faci o listă cu evenimentele din trecut care te marchează şi pe care vrei, în sfârşit, să le găseşti o soluţie sau de care vrei să scapi. Făcând astfel, vei lăsa loc pentru vise noi şi vei avea un an nou mai bun.

3. Decoperă-te și cunoaște-te mai bine

Nu există o singură definiţie a succesului. Dacă vrei să trăieşti o viaţă fericită şi fără griji, trebuie să te înţelegi pe tine însuţi şi să acorzi atenţie lucrurilor pe care le consideri de valoare. Află ce îţi doreşti, ce pasiuni ai şi ce puncte forte vrei să exploatezi. Cu cât ştii mai multe despre unicitatea ta cu atât vei putea să îţi stabileşti obiective bazate pe ce simţi, în loc să îţi stabileşti obiective bazate pe aşteptările altora.

4. Găseşte viziunea vieţii tale

Scrie cum ţi-ar plăcea ca viaţa ta să arate în anumite domenii-cheie, cum ar fi relaţiile, dragostea, cariera, sănătatea, stilul de viaţă, creativitatea, spiritualitatea, sufletul şi bunăstarea. Lasă imaginaţia să se elibereze şi să creeze o viziune de ansamblu asupra vieţii tale ideale.

5. Stabileşte obiective de top şi aplică-le

Foloseşte-te de viziunea vieţii tale pentru a atinge obiective şi priorităţi pentru anul viitor. Ce ar avea impact asupra vieţii tale? Ce te incită cel mai mult? Pentru a-ţi îndeplini scopurile ai nevoie de timp şi de energie, astfel că trebuie să te dedici acestora şi să înţelegi că le vrei cu adevărat. Cum îţi pot schimba viaţa aceste obiective îndeplinite? O altă întrebare bună. Ia acele obiective, divide-le în acţiuni şi începe chiar acum!

6. Sincronizează-ţi mentalitatea cu visele

Trebuie să crezi în capacitatea ta de a-ţi atinge. Întreabă-te: „Ce convingeri m-ar ajuta să-mi ating obiectivele?. De exemplu, poţi crede că eşti capabil, inventiv şi încrezător pentru a da valoare lumii în care trăieşti. Scrie o listă de 5 – 10 afirmaţii bazate pe noile tale convingeri şi citeşte-le măcar o dată pe zi.

7. Ține cont de timp şi de relaxare

O viaţă fericită nu ţine neapărat de obiective şi realizări. Ţine şi de timpul dedicat lucrurilor pe care le placi, cum ar fi joaca, creativitate, râsul, relaxarea, hobby-uri, învăţatul şi timpul de calitate cu cei dragi, practic ceea ce faci în timpul tău liber. Toate aceste lucruri mărunte contează foarte mult. Uite-te pe calendarul personal şi asigură-te că îţi laşi timp pentru distracţie şi relaxare.

8. Alege cea mai bună companie

Suntem suma celor cinci persoane cu care ne petrecem timpul cel mai mult. Reflectă asupra componenţei cercului tău de prieteni. Scot ei din tine tot ce ai mai bun? Sunt ei acolo lângă tine, la nevoie, şi te ajută? Ia-ţi un angajament şi investeşte timp într-o comapanie plăcută pentru următoarele 12 luni şi distanţează-te de oamenii care nu îţi aduc fericire.

9. Alege un nou obicei care să devină rutină

Devenim ceea ce repetăm a face. Reflectă asupra obiceiurilor tale zilnice. La ce îţi servesc? Care este acel obicei, chiar şi minor, care te poate duce pe calea dorită? De exemplu, meditaţia, scrisul, yoga şi exerciţiile zilnice îţi pot garanta succesul şi pot deveni motorul cauzei în care crezi.

10. Fii prezent în fiecare moment

Fiecare zi este un dar încarcat de frumuseţe, unicitate şi magie. Nu afirma că o să fii fericit atunci când o să îţi îndeplineşti obiectivele. Adevărul din spatele fericirii este o stare de spirit pe care o cultivăm prin recunoştinţă faţă de fiecare zi trăită. Atunci când înveţi să apreciezi şi să te bucuri de acest moment înseamnă că vei avea mai multă energie şi inspiraţie pentru a-ţi atinge obiectivele, visele şi dorinţele.

La mulți ani, pentru Anul Nou!

Foto: 123rf.com

Citește și:

Află care va fi culoarea anului 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber