Remedii naturiste pentru pielea grasă

Piele grasă – ten cu exces de sebum, caracterizat printr-un aspect  lucios și  pori mari și dilataţi de puncte negre, dând senzația de coajă de portocală. Tenul gras este predispus la acnee și are o circulație defectuoasă a sângelui, fapt pentru care capătă o culoare gălbuie.

femeie care se sterge pe fata

Punctele negre apar ca urmare a sebumului produs în exces care se amestecă cu celulele moarte și cu praful, formând astfel dopuri care astupa canalele excretoare ale glandelor sebacee.

Tenul gras  se poate schimba în funcție de perioada anului sau de vreme.  Acesta poate fi provocat sau agravat de  diferiți factori, precum pubertatea sau alte  dezechilibre hormonale, de stres,  de prea multă căldură sau umiditate.

Uleiurile produse de organism  mențin pielea sănătoasă, însă excesul de ulei din piele poate duce la pete și acnee.  Însă, din fericire, în prezent,  există o mulțime de modalități de a reduce excesul de sebum.

Pielea sau tenul poate fi de patru tipuri: normală, grasă, mixtă sau sensibilă. Tipul tenului se poate schimba în timp. De exemplu, persoanele mai tinere spre deosebire de oamenii mai în vârstă au un tip de piele normal.

Tipul pielii depinde de mai mulți factori, precum cât de multă apă este în pielea ta, aceasta afectând confortul și elasticitatea, cât de uleioasă este, acest aspect afectând catifelarea pielii sau cât de sensibil este.

Piele grasă. Simptome

  • aspect galben sau cenuşiu murdar
  • pori dilatați
  • piele groasă
  • aspect lucios
  • coșuri, puncte negre sau alte pete

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate