Dacă întreții relații intime iarna, există mai multe șanse să faci copii cu o greutate normală

Dacă întreții relații intime iarna, există mai multe șanse să faci copii cu o greutate normală, care nu vor avea niciodată probleme cu kilogramele în plus, spun oamenii de știință.

Pe de altă parte, bebelușii concepuți vara se pot confrunta, de-a lungul vieții, cu o luptă grea pentru a rămâne supli.

Oamenii de știință au legat conceperea copilului și vremea rece de cantitățile mari de grăsime brună atât la șoareci, cât și la oameni.
Spre deosebire de grăsimile albe, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inimă, cancer și diabet, grăsimea brună este considerată ca fiind benefică.
Ea arde calorii, generează căldură și reduce riscul de a fi supraponderal sau de a dezvolta tulburări metabolice.

Cercetătorii elvețieni au examinat scanările CT (tomografia computerizată) de la 8.400 de adulți, comparativ cu cei concepuți în perioade mai reci ale anului și cei născuți între iulie și noiembrie și alții născuți între ianuarie și iunie.
Ei au descoperit că primul grup a avut o grăsime brună semnificativ mai activă decât al doilea grup.

Testele efectuate pe șoarecii încurajați să se împrerecheze în condiții fierbinți sau reci au confirmat constatarea și au arătat că diferența de temperatură a afectat numai bărbații activi sexual.

Descendenții șoarecilor masculi ținuți într-un mediu răcoros de 8°C timp de câteva zile înainte de împerechere aveau cantități mai mari de grăsime brună.
De asemenea, aceștia au fost mai bine protejați împotriva creșterii în greutate și tulburărilor metabolice atunci când au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi.

Studiile anterioare au demonstrat că persoanele care trăiesc în zone mai reci ale lumii tind să aibă niveluri mai mari de grăsime brună.

Însă este nevoie de mai multă cercetare înainte ca oamenii să urmeze sfatul oamenilor de știință.

 

Iulia Sandu

Foto:123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii