Reconectarea la viața socială – o reală provocare în anul 2021

Reconectarea la viața socială – o reală provocare în anul 2021

Dintr-odată, o parte a restricțiilor impuse de  pandemie s-au ridicat, restaurantele și cluburile s-au deschis, iar invitațiile de tipul „Hai să ne vedem și noi!' au început să vină din toate părțile. După atâtea luni de izolare, cu siguranță revenirea la vechile obiceiuri nu e una deloc ușoară, căci te pune practic într-o situație care nu îți este străină și care pare inedită. Dacă încă nu ești pregătită să îți recapeți libertatea, cu tot ceea ce decurge din ea, ci într-o manieră etapizată, dar și prioritară, acest ghid îți poate fi util. Ideea este să faci totul în ritmul tău și să pui pe primul loc chiar pe cei care contează mai mult, familia și prietenii mai apropiați, înaintea cunoștințelor.

Vizite la prietenii care și-au luat casă nouă

Nu e niciun secret că în 2020, pe anumite paliere, existența și-a continuat parcursul firesc. De exemplu, deși la începutul pandemiei previziunile privind tranzacțiile de pe piață imobiliară nu erau deloc optimiste  – se preconiza un blocaj, aidoma celui din timpul ultimei crize financiare din 2008  – realitatea a întrecut așteptările, și în sens pozitiv. Fără a fi mari fluctuații de preț față de anii anteriori, românii au vândut imobiliare și, mai ales, au cumpărat. Astfel, nici nu e de mirare dacă ai fost invitată la o petrecere de casă nouă la prietenii tăi. În fond, fiecare decide când e momentul oportun unei achiziții, iar găsirea unui cămin nu e deloc o misiune ușoară. Pentru a le arăta prietenilor tai că te bucuri sincer pentru realizarea lor, ar fi bine să nu amâni achiziționarea de cadouri de casa noua pe ultima sută de metri. Nu vei da greș dacă vei alege electrocasnice mici, cum ar fi un cuptor cu microunde, un storcător de fructe, un blender de mână sau un aparat de cafea turcească, achiziții care nu sunt prioritare pentru noii proprietari, în ideea că bugetul este alocat mobilării casei și cumpărării celor strict necesare. Astfel, nu numai că vei demonstra că ești atentă la detalii, ci vei arăta că îți dorești ca prietenii tăi să se bucure de mici „răsfățuri', cum ar fi o cafea cu o aromă deosebită, un suc de fructe revigorant sau popcorn la discreție.

Cunoașterea celor mai mici membri ai familiei și ai găștii

Deși numărul de nașteri înregistrate în prima jumătate a anului 2020  este cel mai mic din ultimii șapte ani în România, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, foarte mulți români au devenit părinți. Mai exact, în perioada ianuarie-august 2020 s-au înregistrat peste 110.000 de nou-născuți. Este imposibil ca în familia extinsă sau în grupul tău de prieteni să nu fi apărut un copil. Și dacă până acum ai avut rezerve de a te autoinvita să vezi micuțul, nu e deloc exagerat să inițiezi demersurile necesare pentru a face cunoștință cu bebelușul, mai ales dacă vei respecta măsurile de igienă și poate chiar te-ai vaccinat între timp. Este păcat să pierzi astfel de momente frumoase și să ratezi etape esențiale din dezvoltarea unui copil despre care știi totul încă dinainte de a veni pe lume.

Așadar, 2021 va fi un an al provocărilor, în care vei putea să recuperezi o parte din ceea ce ai pierdut anul trecut din cauza unui context independent de intențiile tale.

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber