Recoltarilor gratuite pentru testul Babes – Papa Nicolau

Recoltarilor gratuite pentru testul Babes – Papa Nicolau

MedLife
Reteaua MedLife a fost admisa in Programul National gratuit de Screening pentru cancerul de col uterin, program care debuteaza astazi in Bucuresti se va derula anual pe parcursul a 5 ani.

Screeningul pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, consta in testarea prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolau a femeilor intre 25 si 64 de ani. Obiectivul programului este prevenirea si combaterea cancerului de col uterin la nivel national.

Toate femeile eligibile in program vor fi orientate de medicul de familie care le va consilia si indruma catre recoltarea analizei Babes Papanicolau. Pentru a beneficia de gratuitate in reteaua MedLife pacientele trebuie sa se asigure ca medicul de familie la care merg este angajat MedLife sau este in contract cu Reteaua de Screening MedLife pentru acest program.

Pacienta va ajunge la punctul de recoltare cu formularul tip. Analizele vor fi efectuate de laborator si apoi transmise pacientei si medicului de familie. Daca pacienta prezinta un rezultat bun, screeningul se incheie. Daca rezultatul prezinta modificari, aceasta este indrumata catre medicul specialist ginecolog, investigata suplimentar si programata la interventie chirurgicala in functie de stadiul bolii descoperite. Investigatiile suplimentare si operatia nu sunt acoperite de programul national.

Programul isi propune sa depisteze cancerul de col uterin in stadii precoce si sa indrume paciente cu leziuni precursoare sau incipiente catre servicii medicale specializate de diagnostic si tratament.

Vor fi incluse in program persoanele de sex feminin cu varsta de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Testarea in cadrul programului se va opri la femeile care au implinit varsta de 64 de ani.

Nu sunt eligibile femeile care prezinta absenta congenitala a colului uterin sau histerectomie totala pentru afectiuni benigne si femeile carora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.

Prin participarea in acest program, MedLife impreuna cu ceilalti operatori medicali, contribuie la cresterea gradului de informare a populatiei pentru utilizarea serviciilor de screening ca metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoanele asimptomatice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate