Reacția colonelului Orlando Șchiopu, inspector-șef ISU București, în momentul în care este întrebat de ce a înjurat morții de la Colectiv

Echipa de investigații a ziarului Libertatea, coordonată de Cătălin Tolontan, a intrat în posesia unei filmări de 20 de minute și 40 de secunde, realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov ajuns la locul incendiului din clubul Colectiv.

Colonelul Orlando Șchiopu, referitor la morții din Colectiv:Lasă-i în p**a mea'

În filmarea care poate fi văzută AICI, colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul șefului ISUBIF și unul dinte coordonatorii intervenției de după tragedia din Colectiv la acea vreme, cedează nervos și este auzit înjurând morții: Lasă-i în p**a mea'! Astăzi, col. Orlando Șchiopu conduce ISU București.

În conferința de presă care a fost susținută de șefii ISU București imediat după publicarea filmării care a fost ascunse timp de 4 ani publicului, Guvernului și procurorilor, colonelul Șchiopu și-a motivat ieșirea nervoasă astfel: “În mod clar, nu mă refeream la cei decedați, în mod sigur. Dacă vă uitați, sunt înconjurat de mai mulți ofițeri și vorbesc cu mai multă lume deodată. Sunt mult mai mulți oameni care pun întrebări în același timp, iar referitor la mutarea decedaților dintr-o parte în alta am folosit un singur cuvânt: Lasă-i', a spus colonel Orlando Șchiopu.

Col. Orlando Șchiopu nu a văzut înregistrarea controversată decât abia când a fost difuzată de Libertatea

Colonelul Șchiopu a mai declarat că știa despre existența înregistrării difuzate de Libertatea, dar că nu a văzut-o niciodată până în momentul publicării. Întrebat de ce nu a avut curiozitatea să vadă imaginile cu momentele intervenției pompierilor, Orlando Șchiopu a spus că el a rămas în conducerea ISU București-Ilfov până pe 24 noiembrie 2015, revenind în conducerea instituției abia din 15 martie 2019.

Citeste si 

La 4 ani de la Colectiv, jurnaliștii Libertatea au intrat în posesia unei filmări care a fost ascunsă până azi publicului, Guvernului și procurorilor. Imaginile sunt devastatoare: Nu le-au luat nici măcar pulsul!'

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte