La 4 ani de la Colectiv, jurnaliștii Libertatea au intrat în posesia unei filmări care a fost ascunsă până azi publicului, Guvernului și procurorilor. Imaginile sunt devastatoare: “Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

Filmarea care s-a vrut a fi ascunsă va fi difuzată la ora 10.30 pe pagina de Facebook Libertatea, în emisiunea Adrianei Nedelea. Anunțul publicării filmării respective l-a determinat pe Raed Arafat să reacționeze la ora 3.00 dimineața: “Ce surprize «senzaționale» vom avea din partea jurnaliștilor?', a scris secretarul de stat pe Facebook.

Echipa de investigații a ziarului Libertatea, coordonată de Cătălin Tolontan, a intrat în posesia unei filmări de 20 de minute și 40 de secunde, realizate de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului.

Vezi pe Libertatea filmarile secrete de la incendiul din Colectiv!

Din respect pentru victime și pentru familiile lor, pentru demnitatea vieții, redacția a blurat fețele celor aflați în agonie, ale morților și grămezile de cadavre.

Din imagini, reiese modul haotic în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute, intervenție care, până astăzi, a fost ascunsă de către ISU și IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne.

Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!', sună mărturia pentru Libertatea a pompierului care a furnizat filmările.

În afara acestui om, cu o mărturie sub anonimat, celelalte autorități, inclusiv din conducerea DSU, au confirmat pentru Libertatea că filmul a fost păstrat secret și pentru ele.

'După ce s-a realizat ce conțin, filmările nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor', spune ofițerul de pompieri.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri