O funcție de conducere în Germania, deținută de o româncă! Ramona Pop este viceprimarul Berlinului

O funcție de conducere în Germania, deținută de o româncă! Ramona Pop este viceprimarul Berlinului

O româncă face cinste țării noastre în Europa, după ce a dobândit o funcție de conducere în Germania. Este vorba despre Ramona Pop, care a dobândit funcția de viceprimar al Berlinului, după ce a fost aleasă pe data de 8 decembrie 2016.

Ramona Pop este reprezentantă a Partidului Verde din Berlin și a fost desemnată unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei. În realitate, numele rolului este de primar, adică Bürgermeister, însă este echivalentul vice-primarului. Primarul este Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator.

Ramona Popa a intrat în Parlament la vârsta de 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci. Ea s-a născut pe 31.10.1977 în Timișoara, iar din 1988 s-a mutat în Germania, unde și-a terminat studiile.

Ea a urmat liceul Wilhelm-Hittorf-Gymnasium din orașul landului Westfalen, Münster, pe care l-a absolvit în 1997, conform cotidianul.ro. De asemenea, Ramona a urmat și cursuri politice la Westfälischen-Wilhelms-Universität din Münster, precum și la Institutul Otto-Suhr, din cadrul Freie Universität Berlin, între anii 1997 și 2003.

Este important de menționat faptul că Ramona Pop este membră în Alianța Verzilor, “90/Die Grünen” din 1997, dar și membră a Parlamentului din Berlin din anul 2001. Românca a urmat o carieră în posturi de vicepreședinte și chiar de președinte, în 2009, în Parlamentul din Berlin, pentru Fracțiunea Verzilor.

În luna decembrie a anului trecut, ea a obținut funcția de viceprimar al Berlinului, în urma primarului mandatat, Michael Müller. De asemenea, ea este parlamentar pe probleme de economie, energie și pentru întreprinderi, potrivit site-ul oficial Berlin.de.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Cine sunt doamnele ministru ale guvernului Grindeanu

Urmează zile cu ger năsprasnic și viscol! Meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri