Raed Arafat, gest neobișnuit pentru a evita infecția cu Covid-19: „Fără nici o rușine”

Încă de la începutul pandemiei de Covid-19, Raed Arafat a militat pentru măsurile de protecție de bază împotriva virusului, cum ar fi igienizare, distanțare socială și purtarea măștilor. Și în 2021 acestea au rămas în vigoare pe lângă vaccinare, iar acum cu noua tulpină Omicron, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, recomandă un gest pe care îl putem face fără a ne fi jenă.

Într-o conferință recentă de presă, Raed Arafat a dezvăluit o metodă la care apelează pentru a se proteja de Covid-19. Acesta îi sfătuiște pe cetățenii țării să adopte acest obicei fără să le fie rușine.

„Pe lângă vaccinare, măsurile celelalte, cele mai simple, sunt măsurile de protecție sanitară: mască în zonele aglomerate, în spații închise, dezinfecția frecventă. Ai dat mâna cu cineva? Fără nicio rușine iei dezinfectantul și dai pe mână. Și îl dai și la persoana respectivă, dacă vrei să fii corect!, a mărturisit Raed Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a vorbit și despre următoarea perioadă în care românii vor petrece de Sărbători, mai ales că s-au relaxat restricțiile. Deși în alte părți ale Europei au fost impuse anumite reguli privind numărul maxim de persoane care poate participa la evenimentele sfârșitului de an, în România nu se aplică.

„Noi nu avem această abordare. Știu că Germania, Marea Britanie, Țările de Jos și țările nordice au astfel de abordări și posibilitatea să aplice astfel de reguli. Noi le recomandăm oamenilor și le spunem clar că și în locuințele proprii trebuie să respecte regulile, iar dacă au de gând să facă chefuri în apartament, să limiteze numărul oamenilor și să se asigure că cei care vin, totuși, sunt testați, sunt trecuți prin boală sau vaccinați.

Chiar în casa ta, dacă vin mai mulți, asigură-te că oamenii pe care îi inviți nu te pun în pericol și nu-i pun nici pe alții. Trebuie să te asiguri să nu fie îmbulzeală, să nu fie aglomerat, să nu fie foarte mulți din diferite case, din diferite gospodării, pentru că riscul de a aduce infecția și de a o transmite e foarte mare.

Înțelepciunea trebuie să fie înainte de orice (…). Chiar dacă situația e neplăcută, chiar dacă nu este cum ne-o dorim, să acceptăm că poate, cu niște limite, la sfârșitul anului viitor vom ajunge mai aproape de normalitate, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri