Proiectul educativ EDUMAX a luat sfârșit

Animax, cea mai mare reţea de petshop-uri din România, anunță finalizarea EDUMAX –  proiect de educaţie a copiilor privind creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Realizat în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil faţă de animalele de companie şi conştientizarea impactului acţiunilor noastre asupra acestora.

Principesa Margareta

Ediția din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV și s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2014, în 10 şcoli din Bucureşti, atât din sistemul de învățământ public cât şi din cel privat. Proiectul EDUMAX a cuprins mai multe etape, copiii implicaţi în proiect fiind invitaţi să participe la o serie de activităţi menite să-i ajute să conştientizeze importanţa îngrijirii responsabile a animalului de companie.

Astfel, în cadrul primei etape a proiectului, care a constat în organizarea unui concurs de desen cu tema 'Prietenul meu necuvântător' au fost incluși 4.100 de elevi din ciclul primar coordonați de aproximativ 180 de profesori. În urma evaluării lucrărilor au fost aleși 560 de elevi – cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema 'Cum îngrijesc animalul meu de companie'. Seminariile au avut loc în perioada 20 octombrie-27 noiembrie și au fost susținute de specialiștii Animax.

La finalul fiecărui seminar, cunoştinţele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost incluşi într-o tombolă cu premii speciale constând în vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totală de 300 euro au fost  acordate prin tragere la sorţi unui număr de trei elevi.

DSC04534

Tombola a fost organizată de Sfântul Nicoale, pe data de 6 decembrie, în incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center. La eveniment au  au participat aproximativ 150 elevi din școlile partenere și părinții acestora, profesorii coordonatori, precum și copiii angajaților Animax.

Valoarea totală a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiţi în materiale didactice pentru copii și premii

„Prima ediție EDUMAX ne-a confirmat faptul ca fundamentarea unei atitudini față de animalele de companie trebuie să înceapă din copilărie. Copiii au fost deosebit de receptivi și s-au implicat activ atât în concursul de creație cât și la seminariile despre îngrijirea animalelor. Chiar dacă unii dintre ei nu au acasă un animaluț de companie, au învățat cum să se comporte cu animăluțele în general, să le trateze cu multă responsabilitate și respect și să le înțeleagă nevoile.' a declarat Adriana Aruxandei, manager dezvoltare reţea Animax.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse