7 moduri în care mai poți folosi lacul de unghii. Le-ai încercat?

Lacul și oja nu sunt neapărat folosite doar pentru colorarea unghiilor, ci multe femei 'repară' rapid un dres căruia i s-a dus un fir. Poți face chiar mai mult de atâtea cu un lac de unghii. Iată ce îți propunem noi:

lac-unghii

foto lac de unghii via Shutterstock

Fixezi pietricelele pe bijuterii

Dacă ai bijuterii cu sticlă sau pietre semiprețioase și te temi că se vor dezlipi, îmbracă-le într-un strat subțire de lac de unghii transparent. Așa bijuteriile tale vor rezista mai mult timp și vor străluci frumos de fiecare dată.

Lipești plicuri cu lac de unghii

Plicurile se folosesc mai rar în zilele noastre, dar cert este că toți folosim aceeași metodă de lipire: propria salivă. Dacă nu ai lipici la îndemână și nu vrei să 'lingi' un plic ca să-l lipești, lacul de unghii este un înlocuitor foarte bun. Pur și simplu întinde un pic de lac din loc în loc și lipește plicul.

Elimini negii cu lac transparent de unghii

Unele femei recurg la această metodă să scape de negii care apar în locuri vizibile: îi acoperă cu lac transparent și îi lasă așa până dispar – de obicei în jur de o săptămâna. Metoda nu este testată științific și nici recomandată de medici ca tratament corect pentru negi.

Repari o oglindă ciobită cu lac de unghii

Dacă ai avut ghinionul să-ți ciobești oglinda, există șansa ca spărtura să se mărească. Oprește acest lucru folosind lacul de unghii transparent exact pe zona unde s-a spart.

Împiedici ruginirea metalelor cu lac de unghii

Dacă ai obiecte din metal cu tendință de ruginire – de exemplu în baie, unde este mereu umezeală – le poți feri de această problemă aplicând pe ele un strat subțire de lac de unghii.

Repari un umeraș din lemn

Și mie îmi plac umerașele din lemn, arată mai bine decât cele de plastic și sunt și mai rezistente. Cu toate acestea, în timp se pot deteriora – se ia stratul protector de pe ele, iar lemnul descoperit poate agăța hainele din materiale delicate. Repară umerașele cu un strat subțire de lac de unghii transparent.

Colorezi cheile cu ojă

Lacul de unghii colorat – oja – este folositor și dacă ai multe chei și niciodată nu o nimerești pe cea care trebuie. Colorează partea de sus a cheilor în nuanțe diferite. Așa o vei identifica mereu rapid pe cea de care ai nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse