Program national gratuit de diagnosticare precoce si interventie timpurie pentru copii cu varsta intre 1 si 4 ani

Program national gratuit de diagnosticare precoce si interventie timpurie pentru copii cu varsta intre 1 si 4 ani

Conferinta ABA
Unul din principalele obiective ale conferintei este de a aduce subiectul in atentia tinerilor parinti si de a incuraja inscrierea in cadrul programului gratuit de evaluare neuro-psihica si psihologica, a cat mai multi copii cu varsta cuprinsa intre 12 si 48 de luni, care prezinta intarziere in dezvotare neuro-psihica.

Copiii vor beneficia, de asemenea gratuit, de un kit de material ABA, necesar inceperii programului terapeutic, pe baza planului de recuperare recomandat in urma evaluarii. Inscrierea copiilor pentru evaluare se poate face pe site-ul evenimentului.

Eficienta aplicabilitatii ABA (Applied Behavior Analysis) a generat ideea de a organiza conferinta, cu scopul de a cunoaste si a aprofunda principiile de aplicare ale acestei metode. La momentul trimiterii comunicatului de presa, cele 1.000 locuri oferite de organizatori pentru participarea la conferinta erau rezervate, mai existand insa posibilitatea de inscrie si de a participa la workshop-uri precum si de inscriere a copiilor in programul de evaluare.

De asemenea, cei interesati pot opta insa pentru workshop-urile pe diverse teme din analiza aplicata a comportamentului, ce vor avea loc in data de 8 aprilie. Participarea este si in acest caz gratuita.

Obiectivul principal al acestor evenimente este constientizarea importantei interventiei precoce si a sustinerii unui program intensiv de analiza aplicata a comportametului in cazul copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, spectru autist, ADHD, tulburare de comportament si orice alt tip de intarziere in dezvolatrea neuro-psihica.

Ne dorim ca aceasta conferinta sa continuie campania de constientizare inceputa pe 2 aprilie anul trecut, sub sloganul Nu ignora semnele autismului – ignoranta inseamna condamnare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate