Prognoza meteo în februarie: temperaturi ciudate

ANM a publicat prognoza meteo pentru luna februarie. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această dată din calendar, urmând ca în a doua jumătate a lunii februarie, vremea să revină la normalul perioadei. De asemenea, următoarele patru săptămâni vor fi caracterizate de precipitații, în special în zonele montane.

Luna februarie,“Faurar” sau “luna lupilor” era considerată o lună deosebit de nemiloasă, aducând geruri și viscole mari. În tradiția populară se spune ca în februarie, două săptămâni îngheață tot, iar în următoarele două se dezgheață.

În prima săptămână din februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această dată, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi la limită în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În a doua săptămână din februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În a treia săptămână din februarie temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În a patra săptămână din februarie valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor mai mari în cea mai mare parte a țării.

Cautau mormântul Cleopatrei, dar în schimb, au găsit un „miracol al geometriei'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri