Profesoară din București, mesaj important pentru părinți în pragul noului an școlar: „Mi-am asumat asta, indiferent că…”

„Ce mică-i vacanța mare', vorba celebrului cântec interpretat de marea artistă Corina Chiriac. Din punct de vedere calendaristic, toamna ne bate la ușă și o dată cu sosirea ei, porțile grădinițelor și ale școlilor se vor deschide larg pentru a-și primi elevii.

Începerea anului acesta școlar este încă pusă sub semnul întrebării din păcate. Cum deja România se confruntă cu numeroase cazuri noi de infectare Covid-19, stresul profesorilor revine, din nou, la cote mari. Însă acest lucru nu este singura problemă de care își fac griji aceștia. Dincolo de numeroasele planificări anuale, zilnice, cadrele didactice se mai lovesc de un zid greu de dărâmat. Sau mai degrabă, de un obicei.

Părinții au tendința de a cadorisi profesorii cu diverse forme de mită pentru a le asigura, așa cred ei, o vizibilitate mai bună a copilului lor în fața personalului didactic. O profesoară din București, de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu' a postat un mesaj care a devenit viral.

Aceasta a întocmit un „mic ghid pentru părinți' în care le explică acestora că singurul lucru de care are nevoie în acest nou an școlar este să fie lăsată să-și facă datoria indiferent de cât de bine sau mai puțin bine este remunerată, fără ca ei să-și ofere „ajutorul'.

„Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:
– cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;
– plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv' cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea. Și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;
– parfumurile nu se fac cadou. Fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;
– bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar. Cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);
– stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;
– pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu „așa se face', „așa se cade', „așa trebuie'! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!
– dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de „foloase', singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte', a fost mesajul profesoarei pe pagina de Facebook.

Postarea a primit numeroase aprecieri și mesajul a fost distribuit de foarte multe persoane. Aceasta este dovada faptului că mulți dintre noi își doresc ca astfel de practici să fie „eradicate', iar sistemul educațional să devină un mediu în care să nu se mai promoveze mita sub orice formă a ei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri