Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru oameni necunoscuți. Gestul divin făcut de familia copilului

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca o tragedie greu de descris în cuvinte a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni.
Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.
Din nefericire, donarea de organe este încă subiect tabu pentru români, iar autorităţile nu fac destul ca să înlăture barierele.

Un copil de 10 ani a reușit să facă patru minuni

Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.

În România cei care doresc să devină donatori de organe trebuie să facă o declarație notarială, pentru a înscrie opțiunea pe cardul de sănătate

Foto: 123rf
Citeste și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri