Primul bărbat diagnosticat cu virusul COVID-19 s-a vindecat

coronavirus

După ce, zilele trecute, au fost confirmate oficial trei cazuri de coronavirus în România, duminică, 1 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, relatează Libertatea.

Era vorba despre un bărbat din Gorj, unul din Maramureș și o femeie din Timișoara. Femeia cu COVID-19 din Timișoara se simte bine.

Nu are febră, dar tușește ușor, spun medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Ea va fi retestată azi.

Primul bărbat diagnosticat cu virusul COVID-19 s-a vindecat

Ministerul Sănătății a confirmat pe 26 februarie 2020 primul caz de coronavirus din România.

Era vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani din Gorj care lucra la firma bărbatului italian care a vizitat România și care ulterior a fost diagnosticat cu virusul COVID-19 și internat la spitalul din Rimini, Italia.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că bărbatul din Gorj s-a vindecat și poate fi externat, dar nu poate merge acasă, deoarece familia lui este încă în izolare.

„Tocmai asta discutăm, că nu se poate întoarce în rândul familiei. Aceasta este izolată. Pot să dezvolte simtome [membrii familiei] în 14 zile.

Trebuie să găsim o soluție pentru el. Să rămână într-un loc. Este sănătos. Va rămâne în spital sau în Gorj, la un hotel, dar nu în familie”, a spus Raed Arafat, pentru Digi 24, citează Libertatea.

Până la acest moment, 89.779 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 3.069 au murit. În momentul redactării acestui material, numărul pacienților diagnosticați pozitiv în Italia a ajuns la 1.704, iar decesele la 41.

COVID-19

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019, în centrul orașului Wuhan, China. Atunci a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Acesta a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Foto: Shutterstock.ro

Citește ultimele informații despre coronavirus în România.

Citește și:

Fiica cea mare a Anamariei Prodan a părăsit Italia din cauza coronavirusului. În ce țară se află acum Rebecca?

Actrița Gwyneth Paltrow, măsuri de precauție împotriva coronavirusului în drum spre Paris

Alertă la școala unde învață prințul George și prințesa Charlotte. Patru copii sunt în carantină din cauza coronavirusului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri