Primul aur olimpic la canotaj, pentru România, obținut de echipa de dublu vâsle feminin

Prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 revine canotajului, cu  Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin. Acestea au lucrat într-un sincron perfect și au învins detașat. 

Ancuța Bodnar și Simona Radiș formează echipa de vis a României! În cursa de dublu vâsle feminin, acestea s-au impus încă din primele minute, au păstrat ritmul constant și, în scurt timp, au luat un avans considerabil față de adversare. Avansul s-a menținut până la final, când cele două au fost declarate câștigătoare.

Este prima medalie de aur pe care lotul României o obține și a doua de la Olimpiadă, după argintul Anei-Maria Popescu la scrimă.

Cine sunt campioanele?

Ancuța Bodnar (Vatra Moldoviței, Suceava) și Simona Radiș (Botoșani) au, ambele, 22 de ani și sunt împreună în aceeași formulă de circa 2 ani.

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat cu încredere și am reușit să aducem medalia. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic… Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi.

Din 2019 am intrat împreună în barca de dublu vâsle, iar de atunci am rămas în aceeași formulă. Au fost doi ani grei, cu muncă, fără pauze și vacanțe. Am muncit mereu pentru același vis.  Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei, și parcă eram unite prin același vis. Pe podium am simțit fericire, mândrie, bucurie, recunoștință, mulțumire. I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul', a mărturisit, emoționată, Ancuța Bodnar, citată de gsp.ro

La fel de emoționată a fost și partenera ei, Simona Radiș. Aceasta a dezvăluit însă și ce se ascunde în spatele  mentalității de învingător: „Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine». Încă nu realizez ce s-a întâmplat!', a spus Simona Radiș, de asemenea citată de gsp.ro

Medalie de argint pentru echipa masculină de canotaj

Și echipa masculină de canotaj a obținut medalia de argint în finala de patru rame masculin. Aceasta a fost formată din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. Cei patru au obținut prima medalie românească din istorie la această probă.

Citește și: Ana-Maria Popescu, declarație dură la adresa Ministrului Sportului

Foto: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri